Nigel De Jong

Op het moment dat u dit leest, heeft u waarschijnlijk net uw bos wortels van het hoofd verwijderd en heeft Nederland met 2-0 gewonnen van Denemarken. Onder meer dankzij een, in de 57e minuut, door Nigel de Jong binnengekopte corner. Toch gaat Nigel De Jong ons het cuppie kosten.

Niet eens omdat hij in de kwartfinale een Braziliaan rechtstreeks naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Johannesburg schopt. Daarvoor zal hij toch geen rood krijgen; de scheidsrechter  ontgaat zo´n overtreding. Die heeft het immers veel te druk met al dan niet vloekende Nederlanders en Brazilianen.

Nee, het is op de training dat Nederland deze keer het cuppie verliest. Vergeet het verhaal dat Nederland op te grote hoogte zou trainen, het is zelfverklaard lolbroek Nigel De Jong die ervoor zorgt dat al die onuitstaanbare kutwoonboten nog jarenlang zorgeloos in de Amsterdamse grachten kunnen blijven drijven.

Meneer denkt op training voor sfeer te moeten zorgen middels (voetbal)humor. In een interview met Bert Maalderink bevestigde hij dit door te zeggen dat-ie zichzelf ziet als sfeermaker. Mensen die zichzelf zien als sfeermaker zijn doorgaans verschrikkelijk. Het zijn de mensen die verjaardagfeestjes opsieren met hun eindeloze anekdotes. Om vervolgens aan het eind van de anekdote zelf heel hard te gaan lachen om een clou die er niet is. Even een slokje bier en dan begint het weer opnieuw. Het liefst dwars door iemand heen die wel op het punt staat een leuk grapje te maken.

Zo erg is het met Nigel De Jong niet. In het kader van de humor houdt hij zich meer bezig met onderbroekenlol: wanneer er tijdens een rondo iemand door z´n benen wordt gespeeld, dan loopt Nigel als een geil nijlpaard richting de speler die gepoort is en trekt z´n trainingsbroek naar beneden. Nog gekker was het toen hij z´n geile nijlpaardact uitbreidde en wild stampend over het Zuid-Afrikaanse gras rende met een voetbal in z´n lolbroek.

Kennelijk mag de leeuw niet in z´n hempie staan, maar is het volgens De Jong wel toegestaan dat de spelers van het Nederlands elftal in hun onderbroekie staan of rondlopen met een voetbal in hun lolbroekie.

De spelers van Oranje moesten er nu nog om lachen. Die gekke Nigel toch. Zo keken ze een beetje. Ze weten echter nog niet dat hij er net zo lang mee doorgaat als het Nederlands elftal in het toernooi zit. En dan begint zoiets aardig op de zenuwen te werken. Het gaat in je systeem zitten.

Onwillekeurig denk je er toch aan hoe die hysterische idioot morgen weer aan je broek zal staan te trekken, wanneer je voor de beslissende vijfde strafschop naar de stip loopt. Je knoopt het touwtje van je broekje nog eens goed vast en jaagt dat ding á la Jaap Stam zo de tweede ring in. Daag Nigel, maar ook daag cuppie.

Update 04-10-10: Nu Nigel dan daadwerkelijk over is gegaan tot het het breken van benen, en daarmee Hatem Ben Arfa richting de Eerste Hulp heeft geschopt, neem ik aan dat Mart van Berwijk Nigel de Jong in het vervolg niet meer op zal roepen voor het Nederlands Elftal. Geen broeken die meer naar beneden worden getrokken op het EK van 2012 dus. Automatisch gevolg: Nederland wint dat EK in een strafschoppenserie van Duitsland.

Nog een update: Bart van Merwijk heeft geluisterd: http://www.vi.nl/Nieuws-item/187704/Van-Marwijk-haalt-recidivist-De-Jong-uit-de-selectie.htm

11 reacties op “Nigel De Jong”