De politieke matchmaker: wat vindt Humberto?

De tijd dat Fred Emmer achter een tafeltje met een hele grote telefoon erop voorlas welke partij er een zeteltje bij had en welke het juist met een zeteltje minder moest doen ligt achter ons. Elk zichzelf respecterend medium moet iets lekker geks doen met de polletiek. Een continu twitterende Frits Wester, huilende bijstandsmoeders, politieke blind dates…. wat hebben al niet allemaal gezien?

RTL heeft naast de onuitstaanbare Frits Wester nog een ijzer in het vuur op dit gebied. Ze zullen wel hebben gedacht: straks zijn er toch nog mensen die ons, ondanks het gekwebbel van Fritsie, serieus nemen. Om ook die mensen van de infantiliteit van RTL te overtuigen gooien ze de zogenaamde RTL Politieke Matchmaker in de strijd.

Een website waar je jouw mening op allerlei stellingen – daar zijn ze weer, de onvermijdelijke stellingen – kan vergelijken met Jan en alleman. Met politieke kopstukken bijvoorbeeld. Nou vooruit, het kan best interessant zijn om jouw mening omtrent euthanasie eens te vergelijken met die van André Rouvoet. Het wordt pas onuitstaanbaar wanneer je bij het vakje ‘presentatoren’ ook kan bekijken of jouw mening een beetje strookt met die van enkele presenteerpenissen. Hoe verzin je het.

Om het allemaal nog wat erger te maken verschijnt de naam van opperknuppel en enorme lul Humberto Tan vrijwel direct in het scherm wanneer je op het knopje ‘presentatoren’ drukt. Die onuitstaanbare vent zal er eens niet mee te maken hebben.

Dus daar gaan we dan…..Wat vindt Humberto?

Uit de eerste stelling blijkt dat Humberto liever ziet dat er in het Openbaar Vervoer wordt geïnvesteerd dan in wegen. Ik dacht er ook altijd zo over, maar nu ik weet dat Humberto een fan is van het OV denk ik er wat genuanceerder over. In het OV zit je maar zo in dezelfde coupé als die lul. Heel veel wegen dus.

Even verderop wordt – hoe verrassend – duidelijk dat Humberto een belastingverhoging voor mensen die meer verdienen dan 150.000 euro niet zitten. Dat hoeft van mij ook niet. Hennie Huisman en Ron Brandsteder verdienen wat mij betreft een goedbelegde boterham. Om al het leed dat Humberto en andere penissen ons berokkenen te compenseren, pleit ik echter wel voor een lulbelasting. Een panel dat voornamelijk zal bestaan uit mijzelf bepaalt wie er een lul is. Deze lullen moeten per minuut zendtijd flink inleveren!

Humberto vindt het een slecht idee dat het oudere mensen wordt toegestaan hun leven te beëindigen wanneer ze daar om vragen. Ik ben hier voor. En niet alleen wanneer ze het vragen. En ook niet alleen bij oudere mensen. Vooral bij zwarte en goedgeklede, maar tevens waardeloze sportpresentatoren kan de wet me niet ver genoeg worden opgerekt.

Dan blijkt uit een stelling dat Humberto de vrijheid van meningsuiting een warm hart toedraagt, ook als deze beledigend is. Fijn om te weten. Humberto zal me nooit aanklagen voor hetgeen ik bijvoorbeeld in de vorige alinea schreef. Ik wens ‘em daar toch min of meer dood….ik bedoel maar.

Kunnen we met een gerust hart verdergaan met het beledigen van die ontzettende lul. Hij is namelijk tegen het hoofddoekjesverbod. Ik ben voor. Alleen zwarte en goedgeklede, maar tevens waardeloze sportpresentatoren worden juist verplicht een juten zak over hun kop te trekken. Ben ik een hele rare in.

Nog een paar stellingen en dan rolt er natuurlijk ook een onvermijdelijke uitkomst uit. Met wie heb je de grootste overeenkomsten? In mijn geval een spannend moment, want weldra zullen we erachter komen wie de antihumberto is. Ik heb namelijk elke stelling precies tegengesteld aan de mening van Humberto ingevuld. Had hij twee streepjes naar rechts, dan deed ik er twee naar links.

Tromgeroffel.

De antihumberto is…….PETER R. DE VRIES. Chapeau Peter. En die lui uit Putten vrij én de antihumberto zijn. Het is niet niks.

Verder valt bij de uitkomsten nog op dat de antihumberto het minst gemeen heeft met Patricia Paay. Dat wil dus zeggen dat Humberto en Patricia Paay het nagenoeg over alles eens zijn. Beste meneer Rouvoet, in zo’n land kun je toch met goed fatsoen niet tegen euthanasie zijn.

9 reacties op “De politieke matchmaker: wat vindt Humberto?”