KWF lanceert platformgame ‘Super Kanker Brothers’

KWF Kankerbestrijding rolt volgende week een app uit waarin je op je smartphone en tablet de nieuwe platformgame ‘Super Kanker Brothers’ kunt spelen. Het kankerfonds wil met het interactieve spel de awareness voor de ziekte vergroten.

In het spel bestuurt de speler de animatiebroers Leo en Mart, een loodgieter en een pizzabakker die op hun veertiende zijn begonnen met roken en nu longkanker hebben. ‘Die twee moeten in het ziekenhuis allerlei hindernissen overwinnen om bij het kantoor van de eindoncoloog te komen. Zijn ze nog sterk genoeg om bovenop de rondzwevende taaie ziekenhuisgehaktenballen te springen en kunnen ze genoeg groene paddenstoelen verzamelen om aan hun chemokuur te beginnen?’, houdt KWF-directeur Michel Rudolphie het spannend.

Als Leo en Mart het kantoor van de eindoncoloog bereiken heeft hij geen prettige mededeling voor het duo: de overlevingskansen van Leo en Mart zijn bijzonder klein. Kunnen ze met de juiste chemokuur de eindoncoloog en de ziekte alsnog verslaan? ‘Hoe meer groene paddenstoelen, hoe groter die kans is. Als het lukt, dan kun je ervoor zorgen dat Leo en Mart aan het eind van het spel hun snor weer kunnen laten staan voor het goede doel’, legt Rudolphie uit.

De ‘Super Kanker Brothers’-app is vanaf maandag gratis te downloaden voor iOS en Android.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “KWF lanceert platformgame ‘Super Kanker Brothers’”