Het parallelle universum ‘Studio Voetbal’

Afgelopen zondag kwam ik tijdens de uitzending van Studio Voetbal, tussen mijn reguliere ergernissen over presentator Jack van Gelder door (zijn hoofd is te bruin, hij stelt geen vragen aan de gasten maar geeft zijn eigen mening en zegt dan ‘zeg het maar, jongens…’, en begint soms te lachen om geforceerd voor een ouwe-jongens-krentenbrood-sfeer aan tafel te zorgen), opeens in een emotionele achtbaan terecht.

Het begon met woede. De gele kaart van Mark van Bommel in het duel tegen FC Utrecht. Het schoolvoorbeeld van een gele kaart, want Van Bommel zette zijn tackle van achteren in en nam daarna zijn tegenstander ook nog even in de tang: een klassieke ‘schaar’, waar je je als aanvaller op geen enkele manier tegen kunt wapenen.

Maar volgens de kenners aan tafel sloegen de scheidsrechters in Nederland door. Jack vond het geen ‘lekkere tackle’, maar geel was ook weer overdreven. Later in de uitzending belde de wilsonbekwame Italiaanse zaakwaarnemer Mino Raiola in om te zeggen dat ze altijd zijn cliënt Mark moesten hebben.

Jack schotelde hem nog een filmpje voor van een andere patiënt.. uhh, cliënt van hem, Zlatan. Die ging, terwijl we Mino hoorde zeggen dat er een voet teruggetrokken werd, vol op de enkel van een tegenstander staan.

Tafelgast Ronald de Boer vond dat Mino wat betreft Van Bommel wel een punt had. ‘Je ziet ‘m echt keurig naar de bal glijden’, zei De Boer terwijl ik nu naar beelden keek waarop Mark van Bommel wild en met z’n noppen vooruit richting de bal, maar ook richting de achillespezen van een FC Utrecht-speler sprong. In wat voor parallel universum was ik beland?

O ja, de voetbalwereld.

Snel dacht ik aan iets anders. Voetbaltrivia. Niets mooier dan trivia in die lichtjaren van de realiteit verwijderde voetbalwereld: Ronald en Frank de Boer bestieren met z’n tweeën één twitteraccount. Ze hebben samen een wachtwoord bedacht. Ergens in een stacaravan op een camping nabij Zandvoort. Toen was er een glimlach.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Het parallelle universum ‘Studio Voetbal’”