Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Flevoland-akkoord moet problemen in Afghanistan oplossen

In Afghanistan hebben verschillende stamhoofden en leden van de Taliban na drie uur onderhandelen het zogenaamde Flevoland-akkoord gesloten. Inhoud van het akkoord is onder andere vrede, het plaatsen van drie miljoen windmolens en het bouwen van een nieuwe, ontzettend saaie hoofdstad, met wijken vernoemd naar Afghaanse films, striphelden en artiesten. Of het verstandiger is links dan wel rechts te gaan bij de nieuwe hoofdstad moet nog uit worden onderhandeld. Link-rechts-deskundige en hitzanger Arie Ribbens: ‘Dat zijn details. Ik denk dat de Afghanen daar wel uitkomen. Als ze mijn advies willen: links, net als bij Hoevelaken.’

Bij de totstandkoming van het akkoord is overigens één onderhandelaar om het leven gekomen. ‘Hij sprong over zijn schaduw heen, maar bij het neerkomen, struikelde hij en kwam terecht in een bermbom’, verklaarde de Afghaanse president Karzai.

Brennerpas ingevoerd bij concerten Henk Wijngaard

Concerten van Henk Wijngaard zullen in de toekomst alleen nog toegankelijk zijn voor mensen met een Brennerpas. De pas, die alleen aangeschaft kan worden door truckers, moet ervoor zorgen dat het inkomen van collega-zanger Arie Ribbens de komende jaren gegarandeerd is. ‘We zagen dat veel mensen in plaats van een optreden van Arie Ribbens voor een avondje Henk Wijngaard kozen. Nu daar alleen nog maar truckers naartoe kunnen, gloort er weer een gouden toekomst voor Arie’, aldus Arie z’n vrouw Marietje.

Politicus Tsjaad pleit voor rijstverbod jeugd

In Tsjaad heeft een lokale politicus gepleit voor een rijstverbod voor jongeren in de buurt van lemen hutjes. Mzumo Al-Kliko wil een convenant sluiten met hulporganisaties. ‘Die delen de rijst nu zelfs vaak gratis uit in de buurt van de lemen hutjes. Onze jongeren zitten de hele dag met hun handjes maar in een kommetje te graaien. Ik heb van ze geëist dat ze op z’n minst marktconforme prijzen gaan vragen, maar liever zie ik dat ze helemaal wegblijven met hun rijst’, aldus het gemeenteraadslid, die ook nog een Frans bistrootje uitbaat in zijn dorp.

Concertgangers verstoren lied Arie Ribbens

Op 4 mei jongstleden hebben twee brutale vlerken om 20.00 het nummer Polonaise Hollandaise van Arie Ribbens verstoord in een feesttent te Tiel. Het tweetal zweeg gedurende het hele nummer. ‘De rest van de mensen toonde respect door halverwege het nummer een polonaise in te zetten, maar die jongens zwegen de hele tijd en bleven hoofdschuddend staan kijken’, zei een woedende Ribbens na het optreden.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.