De tien stomste babynamen van 2012

Elk jaar maakt de Sociale Verzekeringsbank in januari de namen bekend die mensen het afgelopen jaar aan hun kinderen hebben gegeven. Elk jaar is het een lijst om je kapot voor te schamen, maar is het tevens een lijst die je hardop doet lachen. Mensen doen namelijk maar wat wanneer het namen geven betreft. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor de 10 stomste babynamen van het afgelopen jaar op dit zeer invloedrijke weblog.  

Nummer 1: Wieberen

Wiebren, maar dan met een e erin gefrommeld, waardoor het opeens de belachelijkste naam van 2012 is. Scheer je weg, Wieberen!

Nummer 2: Erligaëdionn

Prima naam voor een engel uit de Lords of the Ring-trilogie of The Hobbit, maar niet voor een jongetje!

Nummer 3: En

Handig als je drie kinderen hebt En de middelste is (Daan En Emma, het eten is klaar), maar daar houdt het ook wel mee op. Dat het een vreemde naam is, blijkt wel uit het feit dat er zowel een jongetjes-En als meisjes-En geboren werd. Die twee moeten later iets gaan doen samen.

Nummer 4: Karamel

Vermoedelijk de dochter van een gemengd koppel.

Nummer 5: Bamboo

Dit jongetje gaat later hopelijk nooit naar China, want daar loopt hij groot risico door een pandabeer opgegeten te worden. Tevens een samenvoeging van de voornamen van de kinderen van Barney uit The Flintstones (Bam Bam) en Yogi Bear (Boo Boo). Moet je niet doen.

Nummer 6: Wrd

De ouders van meisje Wrd namen niet eens meer de moeite om een belachelijke naam met klinkers erin te bedenken. Ze kozen gewoon voor drie willekeurige medeklinkers.

Nummer 7: Moslim

Geert Wilders kan tevreden zijn: er werd het afgelopen jaar maar één Moslim geboren. Er werd trouwens ook maar één Drent geboren.

Nummer 8: Woest

Vernoemd naar de emotie die het jongetje zal voelen wanneer hij beseft hoe hij heet.

Nummer 9: Twist

Ouders konden het niet eens worden over de naam voor hun kind. Toen is het Twist geworden.

Nummer 10: Loe

Grapje van de vader bij het aangeven van de naam bij de Burgerlijke Stand, want nu er een meisje Loe is, is er ook een mama Loe.

Eervolle vermeldingen die de top 10 net niet haalden (jongens): Kirsten (ja, dat is een jongetje), Djunior, Djoey, Djerry (een d is overbodig bij zo’n naam!), Bliksem, Hakki, Hip, Ka-Kit, Kelt, Klodi, Loeshendel, Meeuwis, Ruiter, Staats-Jan en Uk.

Eervolle vermeldingen die de top 10 net niet haalden (meisjes): Joop, Edward, Harry (allen meisjes inderdaad), Ammel, Beren, Berin, Bruna, Derkdika, Gelegonda, Grizzlis, Kexin, Mamadama, Pippilotta, Stoffelina, Mijsje, Niesje, Wimpje en Wijntje.

Vernoemingen naar dictators: Adolf, Benito (tweemaal), Assaad, Haider, Fidel en Diëgo-Chavez.

Verkeerd geschreven namen: Deanand, Djego,  Aleks, Giovannie, Lowie, Ronalds, Brittnie en Heaven-Leigh.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “De tien stomste babynamen van 2012”