De tien stomste babynamen van 2011

Elk jaar maakt de Sociale Verzekeringsbank begin januari de namen bekend die mensen het afgelopen jaar aan hun kinderen hebben gegeven. Elk jaar is het ook een lijst om je kapot voor te schamen, maar is het tevens een lijst die je hardop doet lachen. Mensen doen namelijk maar wat wanneer het namen geven betreft.

Stomme namen zijn op te delen in vier categorieën: zomaar wat klinkers en medeklinkers achter elkaar zetten, gekke samentrekkingen, rare vernoemingen, en andere stomme namen. Hieronder vindt u de top 10 van 2011. Dit jaar voor het eerst ook meisjesnamen. Althans, namen die meisjes hebben gekregen.

Nummer 1: Chukwuebuka

Net als vorig jaar wint er een naam die begint met de letters ch. Toen stonden de letters imakaobimdi achter de c en de h – Chimakaobimdi dus; nu staat er ukwuebuka achter – Chukwuebuka dus. Het idee blijft hetzelfde: zomaar wat letters achter de c en de h. Chukwuebuka won het nipt van een paar andere namen in de subcategrorie ‘zomaar wat klinkers en medeklinkers achter de c en de h’. Chrysostomus, Churdaimyrel en Churqualito waren geduchte concurrenten.

Nummer 2: Abdelbassie

Aan de naam Abdelbassie kun je zien dat de multiculturele samenleving allesbehalve mislukt is. Het eerste deel van de naam doet Islamitisch aan, terwijl het tweede deel van de naam gevormd wordt door Neerlands bekendste clown. Abdelbassie, nu al een toonbeeld van integratie.

Nummer 3: Roeggayya Oemme Koelsoem Zah-

Het eerste meisje in de lijst. En wat voor één. Als haar vader of moeder haar over een jaartje of wat voor het eten roept, is het koud wanneer ze bij het merkwaardige streepje achter de h zijn aanbeland. Roeggayya Oemme Koelsoem Zah- vertegenwoordigt in deze lijst alle gekke samentrekkingen, zoals daar zijn: Charlie-Lord, Valentino-love, Tijger-Lily, David-Lyon en Basri-Baki.

Nummer 4: Dare

Truth or Dare? Het is Dare geworden. En inderdaad, je moet het maar durven, een kind Dare noemen.

Nummer 5: Ui

Jongen die vernoemd is naar een smaakgever pur sang: de ui. Het is inderdaad een naam om te janken. Klein broertje ‘Knoflook’ wordt volgend jaar in de top 10 verwacht. Andere vernoemingen naar smaakgevers: Vanille, Dille en Mint.

Nummer 6: Felegewerki

Je hoort het een blank iemand in Zuid-Afrika zo zeggen. Dat hij of zij veel gewerkt heeft ofzo. Felegewerki klinkt Afrikaans, maar is  helaas sinds kort de naam van een meisje.

Nummer 7: Nico

Nico is helemaal geen rare naam. Er zijn huisdichters die zo heten. En tv-klussers. De Nico die de zevende plaats in deze lijst inneemt is echter een meisje. Net als Ted, Bob, Piet, Arendje en Bastiaantje.

Nummer 8: Broadcast

Broadcast is het Engelse woord voor ‘uitzenden’. Zou er in Engeland een Uitzenden rondkruipen? Nee, en daarom staat Broadcast op nummer 8.

Nummer 9: Lubbertje

Zowel een jongetje als een meisje kregen het afgelopen jaar de naam Lubbertje. Het is te hopen dat ze later een relatie krijgen en een muziekduo gaan vormen, zoals Saskia&Serge. Lubbertje&Lubbertje met het nummer ‘Waarom hebben wij zo’n achterlijke naam?’. Dat zou schitterend zijn.  

Nummer 10: Amaryllis

Wanneer je naam klinkt als een geslachtsziekte, dan verdien je een plek in de top 10 van stomste babynamen van 2011.

Eervolle vermeldingen die de top 10 helaas net niet gehaald hebben: Alberik, Ibrahiem, Eduward, Exsell, Hakki, Bast, Vonk, Wimjoost, Dulguundalai, Sethjunior, Nart, Subhaan, Fake, Zennon, Mekkie, Daishaydrickson, Smaiylsoniyonne, Coop, Karoen, Kin en Januari (allen jongetjes).

Habie, Fritzie, Beste, Batool, Jupiler, Gorshied, Tietje, Glodie, Ifunanyachukwu, Comfort, Abraar, Kitt, Roelofina, Meisje, Sahel, Femque, Bethlehem, Koungoum, Zee, Maupje, Success en Luit (allen meisjes).

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “De tien stomste babynamen van 2011”