13 voorspellingen voor 2013

Als zeer invloedrijk weblog kunnen we natuurlijk niet aan het nieuwe jaar beginnen zonder dingen te voorspellen. Omdat dit pas de tweede keer is dat wij ons aan voorspellingen wagen, zou het kunnen dat we ons niet helemaal aan de geldende voorspelregels houden. Klachten over de voorspellingen kunt u derhalve achterlaten in de comments of mailen naar klachten@onuitstaanbaar.nl, maar wij voorspellen dat er niet op gereageerd zal worden.

Voorspelling 1: In 2013 verwachten we hier en daar een Piet Paulusma, afgewisseld met periodes van Gerrit Hiemstra. ’s Avonds is er kans op een stevige Peter Timofeeff. (De oplettende lezer zal hebben gemerkt dat vorig jaar een soortgelijke voorspelling werd gedaan, maar dan met oeriodes van Erwin Kroll in plaats van Gerrit Hiemstra.)

Voorspelling 2: 2013 wordt in beginsel een oneven jaar. Diederik Samsom zal echter gaan pleiten voor jaartalnivellering, waardoor het vanaf eind mei voor altijd 1964 wordt. D66 is het hier vanwege existentiële redenen niet mee eens.

Voorspelling 3: In weer een nieuw talentenprogramma gaat John de Mol op zoek naar het beste jurylid van Nederland. De kandidaten zullen hem/haar beoordelen.

Voorspelling 4:  In 2013 komen er geen kapiteins in het nieuws omdat ze hun baard eraf scheren of een persconferentie beleggen.

Voorspelling 5: Kapitein Iglo scheert in 2013 eindelijk zijn baard eraf. Er worden 59 bedorven vissticks in aangetroffen.

Voorspelling 6: Kapitein Ortega onthult in 2013 tijdens een drukbezochte persconferentie ‘dat het ook allemaal best eens niet waar zou kunnen zijn’. De Rabobank reageert geschokt en stopt onmiddellijk met het sponsoren van De Snorkels.

Voorspelling 7: Of voorspelling 4 is onjuist, of voorspelling 5 en 6 kloppen niet. Of voorspelling 7 is niet waar. Er is in ieder geval iets niet in de haak in 2013.

Voorspelling 8: Ergens in april opent Matthijs van Nieuwkerk zijn vriezer om er een Cornetto uit te pakken. Later die avond praat hij in De Wereld Draait Door met Erben Wennemars en Erik Hulzebosch over een mogelijke Elfstedentocht.

Voorspelling 13: Prins Bernhard zal in 2013 postuum het boek ‘50 tinten bruin’ uitbrengen, over al zijn bastaardkinderen in Afrika.

Voorspelling 10: Na een wereldwijd DNA-onderzoek zal blijken dat Peter R. de Vries helemaal niet bestaat.

Voorspelling 11: Op Twitter zal een relletje ontstaan over iets onbeduidends. Een dag later wordt daarover gepraat bij De Wereld Draait Door, al dan niet met Erben Wennemars en Erik Hulzebosch – maar sowieso met Prem Radhakishun, die er iets lekker afwijkends van vindt.

Voorspelling 12: Humberto Tan articuleert in 2013 op de hem zo kenmerkende overdreven manier het woord ‘ar-tiiiiiiiiii-cuuuuu-leeee-rééééén’ en stort ons daarmee in een ruimte-tijd-continuüm dat zijn weerga niet kent. Pas in december redt een Maya ons uit die ellende.

Voorspelling 9: 13 en 9 zullen begin 2009 van positie wisselen in het door veel landen gehanteerde Arabische getallenstelsel.   

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “13 voorspellingen voor 2013”