Bumba het kutclowntje

Al had Gertje een heel asiel vol bijdehante honden in z’n huis laten wonen in plaats van eentje, en had hij kennis gehad aan negentien schreeuwende homoseksuele kappers, dan nog was Bumba verreweg het vervelendste programma uit de stal van Studio 100. Dat komt door de hoofdpersoon en naamgever van de serie voor peuters: clowntje Bumba.

Clowntje Bumba en ik maakten een tijdje geleden kennis dankzij tussenkomst van mijn neefje van twee. Normaal oordeel ik niet zo snel als ik iemand net leer kennen, maar bij clowntje Bumba had ik het vrijwel direct door: dit was zonder twijfel de stomste clown ter wereld, een beroepsgroep die ik toch al niet zo’n warm hart toedraag.

Clowntje Bumba kun je het beste typeren als het debiele neefje van Bassie, en dat wil wat zeggen, want die heb ik eens middenin de woestijn een ei zien proberen te bakken op de motorkap van z’n auto. Met clowntje Bumba is het nog veel erger. Die weet niet eens wat een ei is. Laat staan een motorkap.

Clowntje Bumba z’n vocabulaire bestaat ongeveer uit het roepen van z’n eigen naam en de ‘woorden’ bi, ba, boe, tumba en timba. Verder lacht hij steeds heel stom en huppelt hij nog een beetje hyperactief rond in z’n gele kaftan. Onder z’n hoedje zit een klein plukje zwart schaamhaar. Kortom, hij is echt niet goed snik.

Is het dan alleen maar kommer en kwel in het programma Bumba? Nee, want naast Bumba het kutclowntje speelt er ook een aap in een rood broekpak mee. En een krokodil die Frits heet.

Gertje, maak alsjeblieft een leuke, creatieve serie rond de aap in het rode broekpak en krokodil Frits. Kinderen die opgroeien met deze idioot acht ik namelijk echt niet in staat om het geld te verdienen waar mijn AOW van betaald moet worden.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Bumba in actie:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=UxaQCi24OBk

5 reacties op “Bumba het kutclowntje”