Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Ron Fresen doet in mei verslag van de Biesbos

De NOS heeft bekend gemaakt dat verslaggever Ron Fresen na zijn glansrol bij het hek van het Catshuis is uitverkoren om in de maand mei exclusief verslag te doen van de Biesbos. Dagelijks zoekt de journaallezer van dienst live contact met Ron Fresen, die de hele maand voor een beverdam opgesteld zal staan. ‘Het wordt hartstikke spannend, want ik ben als de dood voor bevers’, aldus Fresen. De altijd kritische hitzanger Arie Ribbens reageerde ook: ‘Is het eigenlijk niet het Biesbos?’

Ruudje uit Big Brother dringt Catshuis binnen

Sinds afgelopen maandagochtend hebben de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV er een gast bij: Ruud Benard, deelnemer van de allereerste Big Brother, is vlak voor de lunch het Catshuis binnengedrongen. ‘Als er zich ergens een groep mensen voor langere tijd van de buitenwereld afsluit in een huis, dan ben ik van de partij!’, verklaarde een enthousiaste Ruudje zijn actie. Wat Ruudje zijn standpunten zijn over de vervroegde verhoging van de AOW-leeftijd, versoepeling van het ontslagrecht, en de hypotheekrenteaftrek is niet bekend. Ruud zou wel fors willen snijden in het budget voor ontwikkelingssamenwerking. ‘Je moet die mensen in Afrika niet doodknuffelen.’

Mark Rutte wilde zich niet uitlaten over de vraag of de ‘moeilijke fase’ in de onderhandelingen te wijten was aan de aanwezigheid van de luidruchtige Brabander. Ruud zelf denkt van niet. ‘Ik heb ze meteen gezegd dat ze zich door mij niet gek moesten laten maken. Dus het zou stom zijn als ze dat wel hebben gedaan.’ Benard hoopt dat hij eind april het Catshuis als laatste mag verlaten en er met de hoofdprijs vandoor gaat. ‘Ik zie die veertien miljard wel zitten!’

Arie Ribbens niet op bangalijst Hoevelaken

Tot ieders verrassing komt hitzanger Arie Ribbens niet voor op de bangalijst van Hoevelaken. Inwoner Frankie Snoepeltor reageert verbaasd ‘Echt heel raar joh. Arie trekt je al aan je fluit als je belooft een keer een plaatje van hem te downloaden op iTunes.’ Ribbens kon zelf ook geen verklaring vinden voor het ontbreken van zijn naam op de lijst. ‘Geen idee hoe dat komt. Misschien de volgende keer toch maar eens rechtsaf bij Hoevelaken..’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.