Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… stofzuigen

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer stofzuigen.

Wat ik dus stom vind, is stofzuigen. Dat komt allereerst door de stofzuiger, een duivels apparaat. Het ding maakt wel heel veel lawaai, maar je kunt er niet mee naar Ibiza vliegen om vrouwtjes te versieren in een hippe nachtclub. En dat doe ik graag. Dan krul ik m’n snor op en dans ik als een wilde beer in de rondte. U zou mij eens bezig moeten zien.

Bij een stofzuiger moet je ook op gezette tijden de zak legen. Een vervelend karwei. Zo vind ik het veel leuker om mijn eigen zak te legen, al dan niet in een vrouwtje dat ik op Ibizia heb versierd door mijn snor op te krullen en als een wilde beer in de rondte te dansen. U zou mij eens bezig moeten zien wanneer ik mijn zak leeg.

Niet alleen de stofzuiger is stom, ook het zuigen zelf is een vervelende bezigheid. Als je toevallig veertig losse punaises op je vloerkleed hebt liggen, zuig je die maar zo op. Kun je dus niks meer op het prikbord prikken – foto’s van vrouwtjes die ik versierd heb op Ibiza bijvoorbeeld. Bovendien moet je lopen bij het stofzuigen en daar heb ik een broertje dood aan.

Dus ik blijf dit weekend weer gewoon op mijn bank liggen. Kijken naar de hopen stof op mijn vloer. En naar de tv natuurlijk, want ik vind Ireen Wüst een lekker wijf.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… stofzuigen”