Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… lopen

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij vanaf heden geen dagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Hij trapt af met ‘lopen’.

Wat ik dus stom vind, is lopen. Steeds maar de ene voet voor de andere zetten, doodmoe word je ervan. Tijdens het lopen kun je allemaal mensen tegenkomen die een hufter zijn. Ook dat is een groot nadeel van lopen. Nog erger dan hufters tegenkomen, is in de hondenstront stappen.

En wanneer je niet in de hondenstront stapt gedurende het lopen, dan schijt er wel weer een meeuw op je hoofd. Liever scheur ik met 70 kilometerper uur in m’n auto over een woonerf. Mits je geen cabriolet hebt, en er geen meeuw in je auto zit, zal er nooit en te nimmer een meeuw op je hoofd schijten wanneer je met 70 kilometer per uur door een woonwijk scheurt.

Voor lopen, heb je schoenen nodig. Die moet je dan eerst weer aantrekken, met veters strikken enzo. Nog zoiets. Je kunt ook op blote voeten lopen, maar dan zul je net weer zien dat er een of andere idioot midden op straat een flesje bier op de grond heeft laten vallen. Moet je naar de dokter, met allemaal verveldende mensen in de wachtkamer. En de leesmap.

Van lopen komt alleen maar ellende. Ik blijf dit weekend lekker op de bank liggen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

3 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… lopen”