Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd

Het was een tijdje akelig stil rond Sjaak L. Grottenhoofd op onuitstaanbaar.nl. De directie van dit zeer invloedrijke weblog en Sjaak hadden een financieel conflict, waarmee er na 52 episodes een einde kwam aan ‘Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd’. Omdat we Sjaak toch wel een beetje misten, hebben we elk dubbeltje op het hoofdkantoor omgedraaid, en wat bleek: aan de andere kant van die dubbeltjes vonden we het vorstelijke honorarium dat Sjaak voor het schrijven van zijn dagboek eiste. Gevolg is dat Sjaak zich met een simpele krabbel heeft gecommitteerd aan nog eens 52 afleveringen van zijn dagboek.

Er is ondertussen wel het een en ander veranderd in het leven van Sjaak. Zijn ex-vrouw Rita en kinderen Teuntje en Gezinus ziet hij nog maar nauwelijks. Sjaak is een drukbezet man geworden, die een sportschool bestiert in Den Bosch. Beste vriend Tonnie van Bemmelen werkt er als manusje van alles (voornamelijk frikandellen bakken en dan zelf opeten). De nagel aan de doodskist van Sjaak, Trudy Pasveer, heeft helaas voor hem een jaarabonnement afgesloten bij sportschool ‘De Snor’.

Maandag 8 augustus

Wat een week! Trudy Pasveer is gisteren naar Londen vertrokken voor een vijfdaagse citytrip naar Londen en de kippendijtjes zijn in de aanbieding bij de Lidl. Dat wordt dus elke avond onder het genot van een sappig stukje kip vieren dat dat ontzettende kutwijf door een stelletje onverlaten helemaal in elkaar wordt gebeukt! Hoera!

Dinsdag 9 augustus

Ondertussen gaat ook het dagelijks leven natuurlijk gewoon door. Zo liep er vandaag opeens een hond naar binnen bij sportschool ‘De Snor’. Deddo heette hij naar eigen zeggen, maar dat geloofde ik niet. Ik vond het meer een Johan. Nou goed, om een lang verhaal kort te maken; ons samenzijn mondde uiteindelijk uit in een staarwedstrijdje dat ik glansrijk won. Volgens afspraak zal Johan mij nu een jaar lang voorzien van gratis hondenbrokjes. Daar zal Tonnie van Bemmelen blij mee zijn.

Woensdag 10 augustus

Een triest bericht uit Engeland: Trudy Pasveer was nog steeds niet om het leven gekomen. Haar bril was wel van haar hoofd geplunderd. Nu ziet ze niks meer, wat vervelend voor haar is, behalve wanneer ze in de spiegel kijkt, dit omdat Trudy, en het is haast overbodig dat nog eens op te schrijven, erg lelijk is. Naast dit trieste bericht, was er ook positief nieuws te melden. Tonnie van Bemmelen was zwanger. Zelf dacht hij dat het kwam door de hondenbrokjes, maar dat vond ik een gek verhaal.

Donderdag 11 augustus

Toch maar weer eens naar het ziekenhuis gegaan met Tonnie vanwege die zwangerschap. Daar aangekomen bleek al snel dat hij helemaal niet zwanger was, maar gewoon dik. Voor Tonnie veranderde dat niet veel; het lag volgens hem nog steeds aan de hondenbrokjes. De artsen adviseerden hem dan ook het eten van hondenbrokjes te matigen. Tonnie was niet van plan dat advies ter harte te nemen, want, zo zei hij, dat kon hij niet maken tegenover al die hongerige kindertjes in Hoorn.

Vrijdag 12 augustus

Tijdens de traditionele vrijdagmiddagborrel in sportschool ‘De Snor’ trakteerde Tonnie, ondanks dat hij dus toch niet zwanger was, op beschuit met hondenbrokjes. Hetgeen niet bepaald gretig aftrek vond bij de aanwezige mensen. Geen probleem, Tonnie wist ere wel raad mee en vrat de boel zelf op. Dit leidde helaas wel tot de grootste kotspartij die ik ooit heb gezien. Met het braaksels van Tonnie hielden we een zogenaamd ‘kotsgevecht’. Ikzelf kwam wederom als grote winnaar van het strijdtoneel. Toen Tonnie en ik de boel hadden schoongemaakt, praatten we nog over het haar van Smurfin, cake, Pedigree Pal, Rataplan, Bobby en Dommel, corrigerend ondergoed, lepelaars, linialen, ochtenddauw, de wijsvinger van Jezus, verbandtrommels en Gala appels.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Lees hier meer van Sjaak.

10 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd”