Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd – slot

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er 20 getrouwd doorbracht met de eveneens onuitstaanbare Rita. Sinds kort zijn we gescheiden. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 14 februari

De dag van de liefde. Maar ook de dag dat dit feuilleton jarig is. Althans, dit is het 52e deel en ik heb altijd geleerd dat een jaar 52 weken heeft. Logischerwijs is mijn dagboek vandaag één jaar geworden. Gefeliciteerd dagboek. Toen ik het kaarsje uitblies dat ik op het dagboek had gezet, vloog de hele boel bijna in de fik. Het is alleen een kordaat optreden mijnerzijds te danken dat u dit nog kunt lezen.

Dinsdag 15 februari

Had ik de boel maar in de fik laten vliegen. Vandaag had ik contractbesprekingen voor een nieuw jaar ‘Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd’ op de redactie van onuitstaanbaar.nl. Na eerst wat beleefdheden en voetbalplaatjes te hebben uitgewisseld, kwam het gesprek op de voortzetting van mijn dagboek en het financiele kader waarin dat plaats zou moeten vinden, zoals de heren van de redactie dat zo mooi zeiden. Het bleek er op neer te komen dat die vieze vuile flikkers van onuitstaanbaar.nl me geen cent meer dan nu wilden betalen voor mijn bijdragen. En dat terwijl ik me tegenwoordig toch min of meer een Bekende Nederlander mag noemen. Zonder mij is dit weblog helemaal niks. Ik geef het cachet. De heren waren dat niet met me eens, zelfs niet toen ik een printer op het hoofd van één van hen kapot sloeg.

Woensdag 16 februari

Na een nachtje slapen besefte ik het pas: dit is de laatste week dat u mijn avonturen kunt volgen. En dat allemaal door die gierige hufters van onuitstaanbaar.nl. Die knapen lopen binnen en willen mij met een fooi afschepen! Ik dacht het niet. Dan zoek ik wel een ander weblog dat mijn avonturen wil plaatsen. Geenstijl.nl ofzo. Of ik begin zelf een weblog. Ja, dat doe ik. www.trudypasveerisdegrootstehoeropaarde.nl lijkt me wel een catchy naam. En het is bovendien nog waar ook.

Donderdag 17 februari

Wel godverdomme! Heeft het redactielid dat die printer op z’n hoofd kreeg, die verachtelijke Zwoebe, nog aangifte gedaan ook. Om 8.00 uur ’s ochtends werd ik uit bed gehaald door een arrestatieteam dat bestond uit negentien mannen met bivakmutsen op hun kop. Blijkbaar is onuitstaanbaar.nl echt een zeer invloedrijk weblog…

Vrijdag 18 februari

Geen bezoekje aan m’n psycholoog Henk de Boer; nee, teddybeer Henk de Boer en ik zaten in een koude politiecel. We werden verhoord over de ‘printeraanslag’, zoals hij door de media was gedoopt. Voor de politieagenten met het verhoor begonnen praatte ik hen nog bij over de kunst van het viooltjes kweken, Ghanese geneeskunde, bramenjam, vorkheftrucks, jarretels, zwemmerseczeem, de paringsrituelen van gnoes, softijs, gecarameliseerde suiker, honingbijen met een handicap, vergieten en chocoladepaashazen.

Zaterdag 19 februari

Dit was het dan. Bedankt dat u mijn leven een jaar lang heeft willen volgen. Volgende week zal op deze plek wel één of ander totaal onrealistisch verhaal staan over een trol die allerlei avonturen beleeft ofzo. Wie weet, als de heren van onuitstaanbaar.nl weer bij zinnen komen, leest u hier in de toekomst nog wat over mij. Voor nu: adieu en kijk voorlopig niet meer op dit weblog!

Sjaak houdt er me op, maar wij gaan rustig door; volg ons op Twitter!

22 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd – slot”