Een rechts geluid door Bim Wosboom: Kindsoldaten

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kutkerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Uw auteur is zo rechts als het maar kan, tot hoe hij de broek draagt aan toe. Desalniettemin is ondergetekende geen fan van de geblondeerde volksvertegenwoordiger uit Limburg. Dat Wilders een Limburger is heeft daar bijkans veel mee van doen. Limburgers zijn een soort tweederangs Belgen, en wie de stukjes de afgelopen tijd heeft gevolgd weet hoe ik over Belgen denk.

Eigenlijk is de PVV geen rechtse partij. Het is eigenlijk een links clubje met een harde mening over buitenlanders. Beter zou de benaming Nederlandse Borreltafel Partij zijn, daar veel van de standpunten overeenkomen met wat het plebs aan de stamtafel elkaar toelalt als er maar genoeg glazen bier op de muil zijn gezet. Als rode broekendrager die geregeld een grand-café frequenteert en daar onder het genot van een goed glas bier converseert over het woelen van de wereld, voel ik me daar eerlijk gezegd een beetje te goed voor. Laat het schorriemorrie zijn shagje met Pauperbrau maar in zijn eigen biotoop nuttigen.

Bij rechtse politiek hoort een Dixieland orkestje, een gezellig biertje en tipsy hockeydames die iets te joviaal in de omgang worden naarmate de avond vordert. Bij linkse politiek horen verzuurde ambtenaren met rode sjaals, corduroy colbertjes (inclusief overhemd met motiefje!), linnen tasjes, hippe brillen en andere deprimerende attributen. U kent ze wel: van die figuren die op verjaardagen ruzie schoppen met een dasdrager omdat die het woord steuntrekker in de mond neemt. Principerukkers, noem ik dat soort types. Als ik het woord principe hoor, dan grijp ik naar Browning; om een dikbuikige Rijksmaarschalk te parafraseren.

Bij de PVV hoort dan ook geen Dixieland muziek. Eerder denk ik dan aan (hoe origineel) Frans Bauer of Marco Borsato. Visioenen van troosteloze Vinexwijken met rijen aan rijen van Opel Zafira’s, klompen naast de deurbel en ‘Hier waak ik’ bordjes achter de ruiten. Kortom, Nederland op zijn smalst. Oranje vlaggetjes aan de gevels tijdens WK’s. Kimberley en Jeffrey. KEVBDD als enige boek in huis. Purmerend. Senseo apparaten. De kleinburgerlijke hel in optima forma. Als ze pech hebben worden ze ook nog eens geterroriseerd door hangjongeren. Worden ze ontslagen. Vergoedt de verzekering weer niks. Ligt hun moeder kwijlend de laatste jaren weg te rotten in een verzorgingshuis.

Tja. Life sucks, kan je dan denken. Nu ben ik eigenlijk wel van mening dat ze reden tot klagen hebben. Vandaar dat ze PVV stemmen. Het is het logische gevolg van wanbeleid door de decennia heen. Op kosten van de gasbel van Slochteren is oliesjeikje gespeeld en oneindige bedragen aan gratis geld weggegeven. Gespuis uit alle windstreken strijkt neder in een overbevolkte moerasdelta. Tel daarbij op dat je nog de bak in kon (kan?) vliegen als je van mening bent dat de multiculturele samenleving afgeschaft moet worden en het is niet zo heel vreemd dat een populistische partij een opmars maakt.

Nu vinden veel linkse mensen dat niet leuk. Dat komt omdat linkse mensen geloven dat iedereen lief en leuk en aardig is. Zij het dat dit lief en leuk en aardig naar hun maatstaf is. Ben je dat niet, dan moet je … ehm … overtuigd worden. Dan worden de hippe brillen ineens heel principieel. ‘Dat moeten we niet willen met zijn allen’, zeggen ze dan heel stoer. Dan gaan ze opeens rare dingen doen. Strafbare feiten plegen bijvoorbeeld. Bomaanslagen, stronttaarten, oproepen tot moord etc. Of ze zetten hun eigen Teuntjes, Meesjes en Vlindertjes in om hun punt te maken.

Dat is helemaal niet smakeloos hoor. Kinderen die van toeten noch blazen weten inzetten om je politieke mening te verkondigen is helemaal niet alleen maar voorbehouden aan regimes als die van Honecker, Ahmadinedjad en Franco. Hoe kóm je erbij? Tssk. Jij bent ook zo’n PVV-er zeker?

Nou nee. En zo ja, who gives a fuck? Als je zo schaamteloos “principieel” bent dat je kindsoldaten voor je eigen angstpsychoses gaat hanteren, dan ben je erg ver heen. En als je dat doet om “onderbuikgevoelens” weg te nemen – dan moet je misschien eens een psychiater opzoeken. Gevalletje projectie, zullen we maar zeggen.

Stelletje kutviolen.

En dat wouden we effe kwijt.

Bim, wij wouden nog effe kwijt dat de mensen ons moeten volgen op Twitter!

Het filmpje waar Bim zich aan ergert:

3 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Kindsoldaten”