Brieven aan BN’ers: Beste Bert,…

Een Amerikaanse homo wil dat je met Ernie trouwt, Bert. Ten behoeve van de homo-emancipatie. Hij wil ook dat er een transseksueel wordt geïntroduceerd in Sesamstraat. Kent die man Pino soms niet, Bert? Maar dat terzijde. Het gaat om jou. Waar haalt die Amerikaan het gore lef vandaan om met zo’n initiatief op de proppen te komen. Jij en trouwen, met Ernie nog wel… laat me niet lachen!

Het getrouwde leven is toch niks voor een bonvivant als jij, Bert? Naast geel, ben je namelijk ook nog eens ontzettend geil. Je weet het toch nog wel, wij tweeën bij de hoeren? Dan kwam ik daar met je aan, en dan keek zo’n hoer eerst nog heel minachtend naar ons. Zo van: wat komt die knul hier nu met z’n knuffel doen… Even later ging jij als een beest tekeer. We hoefden vaak niet eens te betalen na afloop.

En nu zou je dus moeten trouwen. Met die verachtelijke Ernie, een man bovendien. Belachelijk. Jij bent de meest heteroseksuele knuffel die ik ooit heb gezien. En al zou je een homoknuffel zijn, dan was Ernie wel de laatste met wie je in het spreekwoordelijke huwelijksbootje zou stappen. Zelfs Meneer Aart komt nog eerder in aanmerking. Of die eikel van een mimespeler, Hakim.

Weet die Amerikaan dan niet dat jij en Ernie elkaar eigenlijk niet kunnen luchten of zien, Bert? Dat het puur zakelijk is. Als Ernie weer eens een banaan tevoorschijn tovert, ben jij van binnen aan het vloeken. Zo’n homobelangenverenigingmannetje moet dat toch ook zien? Die chagrijnige kop en bijbehorende unibrow geven toch iets weg, zou je zeggen. Puur voor het geld houden jullie de schijn op.

Maar een schijnhúwelijk, dat gaat veel te ver. Het zou leuk zijn voor je duiven, maar dat is dan ook alles. Voor de rest zou je er ontzettend ongelukkig van worden, Bert. Op elk moment van de dag dat hysterische oranje mannetje aan je zijde, met z’n stomme gelach en getreiter de hele tijd. Niet doen! Hoeveel je er financieel er ook beter van wordt. En hoe het de homo-emancipatie ook zou bevorderen. Want dat wil jij ook, dat weet ik. Jij bent naast heel heteroseksueel ook nog eens heel erg tolerant. Toen het in kleine kring bekend werd dat Pino van z’n piemeltje af wilde, was jij de eerste die hem daarin steunde.

Dit in tegenstelling tot je zakenpartner Ernie. Die heeft het leven van Pino in die tijd tot een hel gemaakt. Misschien moet je daarom toch maar toezeggen dat je met hem gaat trouwen, Bert. En hem dan voor het altaar laten staan. Kijken of-ie dan nog zo moet lachen.

Met vriendelijke groet,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Brieven aan BN’ers: Beste Bert,…”