Brieven aan BN’ers: Beste Wolter Kroes,…

Ik schrok toch een beetje toen ik het las, Wolter. Volgens een bericht op nu.nl staat jouw seksleven op een laag pitje. Je hebt tegen Albert Verlinde gezegd dat, en nu parafraseer ik je, ‘het nachtelijke avontuurtje vaak lastig is’. Met ‘nachtelijk avontuurtje’ doel je dan vermoedelijk op de situatie dat jouw penis in de vagina van je vrouw verdwijnt, wat na verloop van tijd en wat heen en weer bewegen moet uitmonden in een orgasme waarbij jij je vrouw brullend op de bips slaat. Klopt dat een beetje, Wolter?

‘De seks schiet er een beetje bij in’, parafraseer ik je wederom. Een beetje een ongelukkige woordkeus, want je schiet er nu juist helemaal niks in bij je vrouw, Wolter. Volgende keer wat zorgvuldiger formuleren tegen Albert. Voor je het weet maakt hij ook zo’n woordgrapje en gaan hij en Humberto weer een minuut heel hard lachen. Dat wil je toch zeker ook niet Wolter?!

Je vertelt ook nog dat het gebrek aan seks met je vrouw aan je drukke carrière ligt en aan de vijf kinderen die in je huis rondlopen. En dat geloof ik niet, Wolter. Ik denk dat het anders zit. Ik denk dat je vrouw niet meer wil. Die theorie heb ik bedacht naar aanleiding van je net verschenen nieuwe single Laat de zomer in je hart. Een hele gekke titel natuurlijk, dus het moet wel een metafoor zijn, zo redeneerde ik.

De rest van de tekst sterkte mij in die gedachte. In Laat de zomer in je hart probeer je je vrouw te overtuigen weer seks met je te hebben. Is het niet Wolter? Neem nou die titel. Daarin staat het woord ‘zomer’ volgens mij voor ‘de penis van Wolter Kroes’, en moeten we ‘hart’ eigenlijk lezen als een ander orgaan, te weten het vrouwelijk geslachtsorgaan. Dan slaat het opeens wel ergens op. Dan zing je gewoon dat je wil neuken met je vrouw.

En daar blijft het dus niet bij, je zingt nog veel meer regels die zonder mijn interpretatie nergens op zouden slaan, maar met mijn uitleg hartstikke logisch te verklaren zijn. Zo zing je ‘Als het nacht wordt, dan denk jij aan de dag’. Even terugdenken aan je woorden over de nachtelijke avontuurtjes en ik weet genoeg. Moeder de vrouw wil je er niet meer in hebben. Even later zing je ‘Wat er weer gaat komen, wat je eerder al niet zag’. Dat laat aan duidelijkheid natuurlijk niets te wensen over; je deelt zelfs impliciet je favoriete standje met ons. Voor wie er even wat beter naar kijkt, is het een briljante tekst, Wolter. Recht uit het hart. En dan bedoel ik dus wel echt het hart.

Het enige wat een beetje jammer is, is de clip. Daarin zit je eerst in een witte linnen broek op een terrastrap te trommelen en drink je vervolgens op teenslippers een glas witte wijn. Dat past niet bij je, Wolter. Volgende keer weer gewoon bier hijsen met die bolle kop van je! Of gaat er achter die broek, de wijn en het getrommel misschien ook een geheime boodschap schuil?

Volg ons op Twitter!

Clipje van Wolter.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=g2WhrI81OhM&feature=share