Nordic skiën

De afgelopen tijd heb ik bericht over fenomenen als Nordic skeeleren en Nordic shopping. Allebei behoorlijk bizar natuurlijk, maar het valt in het niet bij wat ik nu toch ben tegengekomen… Jarenlang is het langs me heen gegaan, maar er is dus een groep mensen die elk jaar naar een gebied met sneeuw afreist en dan op een soort gekke latjes naar beneden dendert met stokken in hun handen: Nordic skiën, een wel heel gekke afgeleide van Nordic walking.

Deze mensen weten zelf ook wel dat ze eigenlijk heel raar bezig zijn met hun latjes en hun stokken; na een dagje naar beneden denderen, gaan ze met z’n allen heel veel bier drinken om zo snel mogelijk te vergeten wat ze die dag voor stoms gedaan hebben. Er is zelfs geen tijd om zich even om te kleden, met muts op en skipak aan (ja, er zijn zelfs speciale pakken voor!), zuipen ze zich helemaal klem. Soms zelfs met de zogenaamde skischoenen nog aan. Dat zijn hele onhandige schoenen die elke skiër draagt. Anders blijven de latjes niet zitten ofzo. Wat een aanstellerij zeg!

Na het zuipen begint het gedoe de dag erna weer van voren af aan. En zo gaat dat maar door. Voor wie zich afvraagt: doen ze dan een hele week niets anders dan maar een beetje van een berg racen met latjes onder hun onhandige schoenen en met stokken in hun handen? Nee, de Nordic skiërs doen niets anders. Ja, schnitzels eten. Maar verder niet. Zijn ze naar beneden geracet, dan gaan ze weer omhoog. Niet lopend. Nee, daar gebruiken ze een lift voor. Zitten ze lekker in een cabine te genieten van het uitzicht. Hun latten en stokken hebben ze in speciaal daarvoor vervaardigde vakjes aan de buitenkant van de lift gezet. Echt waar, zo ver gaat het.

En als ze weer boven zijn, denderen ze dan, zoals een echte vent zou doen, keihard in een rechte streep naar beneden?, hoor ik u denken. Nee hoor. Ze maken bochtjes. Daar hebben de Nordic skiërs hun stokken dan bij zogenaamd bij nodig. Wat een laf gedoe! De ergste zijn de Nordic skiers die het allemaal nog wat serieuzer nemen en – met stokken in hun handen dus –tussen weer allerlei andere stokken (met vlaggetjes eraan nota bene!) door skiën. Dat is dubbel Nordic skiën! Triest.

Volg ons op Twitter, zonder twee stokken!

Nordic skier die het allemaal iets te series neemt in actie

4 reacties op “Nordic skiën”