Nordic shoppen

Vorige week berichtte ik over het fenomeen Nordic skeeleren. Ik zat toen te kijken naar Joep Schreuder die kinderachtige vraagjes aan het stellen was, en uit het niets rolde er zich op de achtergrond een rolschaatser met twee stokken m’n leven binnen. Dat was al een hele aparte ervaring, maar afgelopen woensdag werd het nog gekker: ik kwam een Nordic shopper tegen.

Een Nordic shopper is iemand die aan het winkelen is met twee skistokken in haar handen. Dat maakt diegene ook direct tot een halve gare. Ik zag zo’n halve gare in de grootste winkelstraat van mijn woonplaats (een winkelstraatdeskundige zal op onderstaande foto onmiddellijk de Groningse Herestraat herkennen). Zoals u tussen de haakjes al las, heb ik de Nordic shopper op de foto gezet. Daarna heb ik het kutwijf vermoord.

Op de foto, het laatste kiekje dat van deze Nordic shopper is gemaakt,  is te zien dat Nordic shoppen helemaal niet handig is. Als je Nordic shopt kun je eigenlijk niks kopen. Waar laat  je namelijk de gekochte waar? In je handen is geen ruimte voor tassen immers. Het kutwijf dat ik even later zou vermoorden lost dit op door haar entourage met de boodschappen te laten zeulen. Alsof alleen naast een Nordic shopper lopen nog niet erg genoeg is…

Het mooie aan de foto vind ik dat de Nordic shopper zelf eigenlijk ook wel door heeft dat ze voor lul loopt. Je kunt het zelfs aan haar achterkant zien; hier loopt iemand die net doet alsof ze niet iets heel geks doet. Ze straalt onzekerheid uit door heel zelfverzekerd over te willen komen. Je ziet het aan die rug. Te recht. En die benen. Te grote stappen.

Tot zover de amateurpsycholoog die in mij huist. Er is iets nog iets heel anders dat me van het hart moet omtrent Nordic shoppers: wat doen Nordic shoppers met die stokken wanneer men eenmaal in de winkel is? Geven ze de stokken af bij de kassa? Lijkt me niet. Dan moet je namelijk een zin uitspreken als: ‘Mevrouw, wilt u even op mijn stokken passen, dan ga ik een geil lingeriesetje passen.’

Wat fantastisch zou zijn, is dat ze, gelijk een hond, even vast worden gebonden aan een paaltje door degene met wie ze aan het winkelen zijn. Helaas zal het zo ook wel niet gaan. Nee, ik vrees dat ze gewoon met de stokken naar binnen prikken. Waarschijnlijk gebruiken ze de stokken ook nog om hun pincode mee in te toetsen wanneer ze aan het afrekenen zijn. Wie Nordic shopt kent geen enkele grens meer.

Voor u naar de Nordic shopper kijkt, volg ons eerst nog even op Twitter, een Nordicvrij medium!

Nordic shopper die door mijn toedoen niet meer leeft


Één reactie op “Nordic shoppen”