No-fly zone

Vanaf deze plek wil ik even heel kort de wereldproblematiek met u bespreken, meer specifiek: de wereldproblematiek in Libië. Uiteraard zal ik niet nalaten dat te doen middels een metafoor waarin Kaddafi een gekke marktkoopman is, de burgers van Libië de bananen zijn die in de kraam van de gekke marktkoopman liggen uitgestald en de rest van de wereld mensen zijn die besluiteloos over de markt slenteren.

Bananen worden bruin als te lang heel veel mensen besluiteloos over een markt slenteren, en dan flikkert de gekke marktkoopman ze op den duur met veel misbaar weg. Als de mensen die besluiteloos over de markt slenterden daarna opeens besluiten het vieze papje te kopen dat overblijft nadat de gekke marktkoopman de bruine bananen heeft weggegooid, dan zijn ze eigenlijk niet goed bij hun hoofd. Ze hadden de bananen beter kunnen kopen toen ze nog geel waren. In het vervolg is het trouwens sowieso beter geen zaken te doen met dubieuze marktkoopmannetjes die hun bananen niet goed behandelen.

Dat was mijn korte bespreking van de wereldproblematiek in Libië middels een metafoor waarin Kaddafi een gekke marktkoopman is, de burgers van Libië de bananen zijn die in de kraam van de gekke marktkoopman liggen uitgestald en de rest van de wereld mensen zijn die besluiteloos over de markt slenteren.

Voor wie niet goed is met metaforen: de no-fly zone boven Libië is veel te laat ingesteld. Daardoor zijn allerlei onschuldige Libiërs dood. Dat is niet zo mooi. Dat Kaddafi  vanwege z’n olie tot voor kort een vriendje was van het Westen, maakt het er allemaal ook niet mooier op.

Er is vooralsnog geen no-twitter zone; volg ons dus!

50 reacties op “No-fly zone”