Lopers Uit Lith (L.U.L.)

Omdat op dit zeer invloedrijke weblog mensen nogal eens voor lul worden uitgemaakt (Humberto Tan en Frits Barend bijvoorbeeld), verschijnt er soms een penisgerelateerde advertentie van Google onder een stukje. Dat kan gaan om een penisvergroting of een andere medische ingreep. Maar, zo bleek, het kan ook gaan om de Lopers Uit Lith. Afgekort L.U.L. Een vereniging die in één oogopslag mijn hart had gestolen.

L.U.L. is een hardloopvereniging uit het Brabantse plaatsje Lith, dat tussen Tiel en Oss ligt. Lith is onder meer bekend van het boek Dorp aan de rivier van Antoon Coolen (hij schreef het in 1934), dat in Lith verfilmd werd door Fons Rademakers. Er is ook een muziekstuk dat Dorp aan de rivier heet. Dat werd in 2006 gecomponeerd door Leon Vliex en nog hetzelfde jaar uitgevoerd door de Lithse fanfare. In Lith staat ook de bergkorenmolen Zeldenrust, een ronde stenen molen uit 1800.

Tot zover de Wikipedia-pagina getiteld “Lith”. Over de Lopers Uit Lith was er namelijk niks te vinden. En daar was het me wel om te doen. Gelukkig stond in de advertentie die Google onder een stukje op dit weblog had gezet een internetadres met de URL www.lopersuitlith.nl. Daar kon ik vast meer informatie vinden over mijn nieuwe favoriete hardloopvereniging.

Ja hoor. Het eerste wat me opviel op de site van de Lopers Uit Lith was dat Kees de Lithse Ham Cross had gewonnen. Een mooi bericht. Ik bedacht er al van alles bij; Kees, die met een ham van vier kilo op zijn rug gebonden doodmoe als eerste onder een doek doorloopt met een reclameslogan van de plaatselijke slager uit Lith. Slagerij van Rossum uit Lith, voor vlees waar meer inzit!. Zoiets.

Ik bleek wat te enthousiast aan het fantaseren te zijn geweest. Toen ik op de link Kees wint Lithse ham cross… klikte, verschenen er nog drie puntjes, met daarachter het woord ‘bijna’. Hardlopershumor. Kees had helemaal niet gewonnen. Hij was zevende geworden. Het finishdoek werd ook al niet door een slager gesponsord, maar gewoon door de Rabobank. Vermoedelijk komt dat omdat de Lithse Ham Cross weinig met een stuk varkensvlees te maken heeft, maar alles met een recreatiegebied dat de Lithse ham heet. Een kleine teleurstelling, maar nog steeds was ik fan van L.U.L.

Dat kwam onder meer omdat Daniel op de jaarvergadering tot grootste LUL van het jaar gekozen was. Dit had hij te danken aan het uitlopen van een marathon en het neerzetten van de snelste clubtijd tijdens de Zevenheuvelenloop. Een voorbeeld voor iedere LUL, zoals de schrijvers van de website Daniel terecht typeren.

U heeft het al door, de mensen van L.U.L. gaan op een LULdieke manier met hun naam om. In de kroeg zeggen ze waarschijnlijk tegen iedereen dat ze voor LUL lopen, en de penningmeester van L.U.L. laat de financiën expres verslonzen zodat ze aan het eind van elk boekjaar een inzamelingsactie in de vorm van een sponsorloop met de naam ‘Loop voor L.U.L.’ kunnen organiseren.

Allemaal onderbroekenlol, maar de onderbroek is natuurlijk ook precies de plaats waar de LUL eigenlijk thuishoort. Een prima initiatief dus, de Lopers Uit Lith. Helemaal omdat Lith fonetisch heel veel met een LUL te maken heeft.

Wees geen lul en volg ons op Twitter!

22 reacties op “Lopers Uit Lith (L.U.L.)”