Geld eten

Gisteren werd een Russische agent betrapt toen hij smeergeld aannam. De agent twijfelde geen moment, sloot zich op in z’n eigen dienstwagen en at het volledige bedrag op. Een vergrijp dat hem drie jaar cel gaat kosten, maar hij had wel mooi 2000 roebel in z’n maag. Daar kun je in zo’n cel wel een tijdje op teren.

Het is een fenomeen waar je maar weinig over hoort, het eten van geld. Dit terwijl het toch allerlei voordelen heeft. Een portemonnee wordt bijvoorbeeld haast overbodig. Denkt u daar eens aan: nooit meer zo’n vervelende bult in je kontzak, waardoor het voelt alsof je op een kameel zit. Behalve wanneer u daadwerkelijk op een kameel zit natuurlijk. Daarbij, het geld groeit dan misschien niet op je rug, op een zeker moment komt het wel uit je anus zetten.

Enig nadeel is dat de uitdrukking ‘geld stinkt niet’ geen opgeld meer doet. Maar dit relatief kleine nadeel vind ik niet opwegen tegen alle voordelen. Het scheelt je immers zeeën van tijd wanneer je gewoon geld gaat eten in plaats van er eerst mee naar de supermarkt te lopen en een fles melk, drie ons gehakt, een netje sinaasappels en een pak cruesli aan te schaffen. Stelt u zich eens voor: nooit meer in de rij achter zo’n lul die z’n hele kleingeldverzameling voor de caissière uitstort.

Wie eens geld heeft gegeten, voelt zich enorm onnozel wanneer hij bij de bakker zes saucijzen staat te bestellen. Al was het maar omdat je dat natuurlijk bij de slager doet. Maar ook omdat het allemaal overbodige luxe en verspilling van kostbare tijd is. Niemand die een keer geld heeft gegeten zul je daarna nog aantreffen boven een pan met Croma. Het voelt als water naar de zee dragen.

De geldeters zijn natuurlijk wel op te delen in twee groepen. Je hebt de munteters en de papiereters. Nu is het eten van munt op zich niet zo gek (lekker bij lam en met chocola), maar wel als ik er keihard metaal mee bedoel. Ik bedoel, een nijptang, die eet je ook niet op. Hetzelfde geldt voor munten. De munteters zijn een beetje de sadomasochisten onder de geldeters. Over het algemeen kun je ook stellen dat de munteters arme sloebers zijn vergeleken bij de papiereters. U kunt beter papiergeld eten dus, dan bent u een stuk rijker.

Bovendien, er zitten ook heel weinig E-nummers in papiergeld. Zelfs in euro’s niet. Dus het is hartstikke gezond. Wie u wat anders zegt, moet u eens met de feiten om de oren slaan: hoeveel mensen zijn er gestorven aan het eten van geld en hoeveel mensen worden er jaarlijks met hun fiets omver gereden door een auto. Juist; geld eten is veel gezonder voor een mens dan fietsen. Voor het eten van geld beland je hoogstens drie jaar in een koude Russische cel. Nou, als dat alles is.

Heeft u geen zin in geld eten, volg ons dan op Twitter.

4 reacties op “Geld eten”