Wikileaks: de minder in het oog springende onthullingen

Eergisteren bracht Wikileaks naar buiten dat de Amerikanen in hun rapporten karakterschetsen maken over wereldleiders. President Medvedev is de Robin van Batman-Poetin en Berlusconi is incompetent, ijdel en inefficiënt als moderne Europese leider. Alsof ze daar iets nieuws mee zeggen…Maar goed, in de schaduw van deze hoge heren, schrijven de Amerikanen ook van alles op over mensen van minder statuur. Onuitstaanbaar.nl onthult ze hier.

Allereerst is er pizzabakker Alessandro di Branotello uit Provesano. Een Amerikaanse agent die eens een pizzaatje bij hem at, schreef daar het volgende over op: ‘Het deeg dat Alessandro gebruikte voor zijn pizza was niet gaar, daarnaast lagen er te veel kappertjes op de pizza. De bediening van zijn vrouw Maria was ver beneden de maat. Daarentegen beschikte Allessandro wel over een alleraardigste dochter. Julia heet ze.’ U kunt zich wel voorstellen dat Alessandro aardig op z’n pik is getrapt.

Hetzelfde geldt voor de Deense legoverkoper Anders Rasmussen. Daarover staat het volgende genoteerd in de rapporten: ‘Anders maakt er een potje van. Zo is het Lego-vliegveld al drie maanden uitverkocht en liggen de brandweerauto’s in één bak met de ambulances. Dat kan zo niet langer! Ik stel voor een precisiebombardement uit te voeren met onze Lego Stealth bommenwerker.’ Uiteindelijk is het bombardement niet uitgevoerd omdat een Lego Stealth bommenwerper natuurlijk helemaal niet bestaat.

Dat zelfs de Zwitsers er niet zonder kleerscheuren vanaf kwamen bewijst de volgende notitie: ‘Klaus Staufenhauser is een hele verwende en vervelende kaasmaker. Zelf zegt hij dat-ie typische Zwitserse gatenkaas verkoopt, maar dan krijg je dus een doosje met niks erin. ‘Heb je net alleen maar gat’ zegt Klaus dan. Ja, zo lust ik er nog wel een paar.’ Onlangs kwam Klaus op mysterieuze wijze om het leven toen hij in een grote pan met kokend hete kaasfondue viel.

Tenslotte staat er ook nog iets over Nederland vermeld in de stukken die wij op het spoor zijn gekomen. Het handelt, niet helemaal onverwacht, over televisiepresentator Humberto Tan: ‘Daar in Nederland zit iemand het eredivisievoetbal te presenteren, dat geloven jullie nooit! Alsof de mensen er allemaal seniel zijn, zo presenteert hij. Alsof dat nog niet erg genoeg is, zit hij ook nog een paar keer per week achter een desk met een homo te lachen om niets. Hij is echt een enorme lul!’ Nou, dat hebben die Amerikanen dus zo slecht nog niet gezien.

2 reacties op “Wikileaks: de minder in het oog springende onthullingen”