Sport1 moet kapot!

Omdat ik dit weblog altijd als zeer invloedrijk bestempel, wil ik nu graag de proef op de som nemen. Misschien lieg ik de hele tijd en zijn we helemaal niet zo invloedrijk; al kan ik me dat nauwelijks voorstellen. Onderwerp van mijn experiment is Sport1. Dat bedrijf wil ik slopen. Iets wat een mannetje met veel borsthaar en een gek brilletje bijna tot twee keer toe lukt met andere bedrijven, moet mij toch ook lukken met Sport1, is mijn redenatie.

Als het met Sport1 niet lukt, dan lukt het met niks. Wat hebben Kees Jansma en kornuiten het gisteren namelijk verneukt. Misschien is het langs u heen gegaan, maar gisteren werd dé wedstrijd van het jaar gespeeld. El Clasico. Barça-Real. Catalonië tegen de koning. Een mooi affiche kortom. Sport1 heeft er de Nederlandse rechten van. Sport1 is een betaalzender, wat inhoudt dat ze, voor ze het uitzenden, allerlei geld van je willen hebben.

Dat ze vooral een betaalzender zijn, en geen uitzendzender, bleek toen wij keurig onze €3,99 hadden overgemaakt, de laptop was aangesloten op de tv en er geen beeld van 22 voetballende mannetjes verscheen. Kees Jansma was met z’n dikke reet op de server gaan zitten en die was overbelast. Het kan natuurlijk ook nog dat Kees gewoon op de bank zat en ze bij Sport1 eens dachten vanavond lekker wat geld binnen te harken: wel heel veel Barça-Real via internet verkopen, maar er geen capaciteit voor hebben.

Hoe het ook zij; beeld was er niet. Gevolg was dat twee lieden (waaronder ik) van ons vierkoppig gezelschap (één hoofd per persoon) de ijzige kou introkken om een kroeg te vinden waar de boel werd  uitgezonden. Halverwege onze barre tocht naar de binnenstad kwam er plotseling een telefoontje: Kees was glimmiddel op z’n schedel aan het smeren en zat niet meer op de server; er was beeld. Snel keerden we om, waarbij ik nog de fiets sloopte van het andere expeditielid (ik ben een beetje een hampel).

Evengoed kwamen we weer terug bij het huis waar beeld was. Dat zou ik overigens een mooie titel vinden voor een boek, ‘Het huis waar beeld was’. Ligt het eens in de schappen, dan kunt u er donder op zeggen dat het van mijn hand is. Maar dit meer terzijde dan ooit. Ik was bezig met boos zijn op Sport1. Nou, daar was nog wel meer reden voor. Het beeld in het huis waar beeld was bleek namelijk voornamelijk stil te staan vanwege de overbelaste servers. Vergelijk het met een auto zonder vierwielaandrijving in een grote modderpoel; geen beweging in te krijgen.

De wedstrijd werd op de koop toe ook nog een galavoorstelling die je gezien moest hebben (als iemand van Sport1 dat ooit zegt, sla ik hem op z’n neus); Barcelona won met liefst 5-0 van hun aartsrivalen uit Madrid. Blijkbaar is Barcelona erg goed vanuit stilstaande situaties, en dat terwijl ik dacht dat juist zij het altijd van bewegende spelers moesten hebben. Een mens kan zich vergissen. Iets wat ook al bleek toen we de wedstrijd bij Sport1 kochten en dachten dat we die dan gewoon konden zien.  

Zo. Nu maar eens afwachten of Sport1 failliet gaat. Ik geef het een week.

4 reacties op “Sport1 moet kapot!”