RTL Boulevard

Elke avond staan bij  mij de aardappelen met jus iets voor de klok van 18.30 op tafel. Een rundervink erbij en daarnaast natuurlijk een bak met gekookte raapstelen – om gemakkelijk aan m’n dagelijkse 2×2 te komen. Deze maaltijd eet ik iedere dag, gezeten aan een antieke eikenhouten tafel, met een mooi rond en soepel glas rode wijn voor m’n neus. Heerlijk.

Verder even niets aan m’n hoofd. Slechts genieten van het heerlijke voedsel dat tot mij is gekomen. Die schitterende, fijne raapstelen die daar vergezeld van de rundervink op het bord liggen te wachten tot ik ze met een joie de vivre van heb-ik jou-daar m’n tong zal laten kussen. Nee, ik ben een echte Bourgondiër, dat hoort u zo wel.  

Aan die rust en dat genieten komt klokslag 18.30 altijd een bruut einde. Dan komt er zo’n orkaan van geluid vrij in de huiskamer dat de aardappels continu van m’n vork trillen en daarbij steeds in m’n mooie ronde en soepele glas rode wijn vallen. Godverdegodver. Dit kan alleen maar betekenen dat de Duitsers stiekem een Derde Wereldoorlog hebben ontketend en Nederland elke avond bezaaien onder een bommentapijt of dat er elke avond om 18.30 een aardbeving van Haïti-achtige proporties plaatsvindt in Nederland.

Het zou natuurlijk ook nog kunnen – maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk – dat er ergens in een Hilversumse studio een enorme lul, een showbizznicht en nog wat randfiguren hysterisch doen en hard zitten te lachen om niks, en met die muur van geluid de aardappels in mijn glas rode wijn doen trillen…….

       

Hmmmm…..Dit harde gelach is voor mij dus een hard gelag. Albert en z’n trawanten zorgen er al jaren voor dat ik, de Bourgondiër bij uitstek, de aardappels, rundervinken en – goddomme nog aan toe – een hele bak met raapstelen binnen vijf minuten naar binnen stouw; alleen maar vanwege de angst dat er elk moment zo’n lachsalvo m’n woning kan binnendringen en ik zodoende weer een aardappel uit m’n glas wijn moet vissen……

……Ik heb er ook genoeg van. Ik ga ingrijpen. En ik kan u verzekeren dat wanneer ik met Albert en de rest klaar ben, ze het lachen wel vergaan zal zijn. Om ze terug te pakken zal ik ze eens laten voelen hoe het is om een hele bak met raapstelen tegelijk in je mond te hebben. Alhoewel Albert natuurlijk wel bekend is met stelen in zijn mond.

6 reacties op “RTL Boulevard”