Problemen met de penis

‘Praat  erover’. Iedereen kent deze slogan. Het gaat natuurlijk over erectieproblemen. De magistrale voetballer Pele leerde ons dat in een reclamespotje. Een schande. Elke man wil de beste voetballer ooit worden, Pele is het. Dat verlies heeft iedereen genomen, maar als deze man je ook nog eens vertelt dat je over je erectieproblemen moet praten, voelt dat als de grootste nederlaag ooit. Zeg maar, op je pik getrapt.

Uiteraard ben ik ook een voorstander om het taboe op erectiestoornissen te doorbreken. Pele was gewoon niet het juiste persoon om dit te doen. Er is maar één voetballer die het recht heeft mannen te adviseren over hun disfunctionerende geslachtsdeel. Een man die er in het veld altijd stond, maar het daarbuiten, gezien zijn bijnaam, vaak liet afweten: De Kromme.

Je hoort het hem al zeggen in een reclamespot; ‘Gozert, zo gaat het niet lukke hè! Je mot er godverdimme es over praten.’ Het zou voorgoed het taboe uit de wereld helpen. Helaas, een gemiste kans. Echter, Van Hanegem zou toch nog een rol van betekenis kunnen spelen in de wereld van de haperende penis. In de schaduw van de erectiestoornis staat, totaal onderbelicht (het zal eens anders zijn in de schaduw), de moeilijke voorhuid.

Hoeveel mensen last van een moeilijke voorhuid hebben, is nog niet bekend. Allereerst, wat is precies een moeilijke voorhuid? Een moeilijke voorhuid laat zich niet in één soepele en pijnvrije beweging over de eikel van de erecte penis glijden. Mocht u tijdens de onanie niet pijnvrij zijn, kunt u de klok er op gelijk zetten dat u een moeilijke voorhuid heeft. Doorgaans is dat geen enkel probleem. Hoewel, het is mogelijk dat de voorhuid, eenmaal over de eikel, niet terug wil. De voorhuid zal dan opzwellen. “Spaanse kraag” zoals dat zo mooi heet.

Mannen met een te strakke voorhuid kunnen zich laten besnijden. Ik raad dat af. Zoals eerder op dit zeer belangrijke weblog werd geschreven: de voorhuid is een alleraardigst velletje. Ik denk dat het veel meer effect sorteert wanneer alle mannen met een moeilijke voorhuid dit aan hun vrouw vertellen. Je slaat dan twee vliegen in één klap; je kan pijnvrij de liefde bedrijven en je stelt je ook nog eens kwetsbaar op. Het advies luidt dus: ‘Praat erover, godverdimme!’

Blijf op de hoogte en volg ons op Twitter.