Willekeurige vrouwen slaan

In Sliedrecht is een 30-jarige man aangehouden omdat hij willekeurige vrouwen zo op hun neus sloeg. Al deze vrouwen waren tussen de 12 en de 21 jaar. Helemaal willekeurig is het dus niet. Zo’n groep is toch een vrij select gezelschap; iemand van 23 of 29 hoort er bijvoorbeeld niet bij. Bovendien waren alle vrouwen die het slachtoffer werden van de slaande Sliedrechter in het bezit van een vagina. Dus hoezo willekeurig?

Minstens vijftien sloeg-ie er tegen de vlakte. Een mooi aantal. Het is zowel deelbaar door vijf als door drie. Nog een teken dat we hier niet met zomaar een slaande idioot te maken hebben. Bij dertien vrouwen was dat wel het geval geweest. Dertien is een priemgetal; een oude, maar ook gouden regel omtrent het mishandelen van vrouwen zegt: sla nooit vrouwen in aantallen van priemgetallen neer, daar komt narigheid van!

Met vijftien is dat dus anders. Logisch ook wel. Met vijftien mishandelde vrouwen kun je van alles aanvangen. Een partijtje voetballen, om maar eens wat te noemen: 7 tegen 7, waarbij er nog één mishandelde vrouw bij de balbezittende partij hoort. Ook zeven duoparachutesprongen behoren tot de mogelijkheden. Er is altijd wel zo’n mishandeld wijf bij dat weer niet durft. Let maar op!

De vraag is of de 30-jarige Sliedrechter ook niet gewoon groot gelijk had toen hij al die vrouwen neersloeg. Het scheelt een hoop gedoe, als je er gewoon meteen op slaat. Iedereen weet dat het er anders, als hij met ze in gesprek was gegaan, ook wel van was gekomen; de vrouwtjes halen nu eenmaal het bloed onder je nagels vandaan. Kun je maar beter gewoon je vuisten meteen laten spreken, dat is uiteindelijk voor iedereen beter.

Alhoewel de achterliggende oorzaak – het bestaan van vrouwen in het algemeen – voor het gedrag van de man uit Sliedrecht wel duidelijk is, ben ik toch benieuwd wat de directe aanleiding was tot zijn daden. Het is een beetje zoals met het begin van de Eerste Wereldoorlog; het zit er al wel aan te komen, maar een relatief klein incident (de moord op een Oostenrijkse kroonprins, even een geschiedenislesje tussendoor) zorgt ervoor dat de vlam pas echt in de pan slaat.

In dit geval zou het maar zo kunnen dat hij op een goede woensdagavond zo rond tien voor negen werd gebeld door z’n moeder, die een ellenlang verhaal ging houden over Kaapse viooltjes, koekenpannen, panty’s of iets anders waar vrouwen ellenlang oninteressant over kunnen uitweiden. Op een woensdagavond inderdaad; Champions League. Hierna sloeg de man door door te slaan. Een lastige zin, maar hij klopt wel.

2 reacties op “Willekeurige vrouwen slaan”