Mario Been

Toen Ruud Gullit zich in 2005 als trainer van Feyenoord op geheel eigen wijze belachelijk maakte door heel sip te verklaren dat hij ‘niet te benijden was’, had hij nog nooit met 10-0 verloren. Wat voor woorden had hij gebruikt, en hoe zielig had zijn gezicht gestaan, wanneer zijn ploeg vol miskopen ook eens met 10-0 de boot was ingegaan?

We zullen het wellicht en jammer genoeg nooit weten. Dan zal er namelijk eerst weer een club moeten zijn die zo gek is Ruud Gullit het eerste elftal toe te vertrouwen, en dat zie ik zo 1-2-3 nog niet gebeuren. Hoewel, Vitesse…

Hoe Mario Been reageerde na zo’n nederlaag hebben we zondag allemaal wel kunnen zien; hij was er kapot van en stelde in de kleedkamer al zijn positie ter discussie. De spelers bleven stil. Als het geen discussie in pantomime was, dan kunnen we voorzichtig concluderen dat zelfs het opstarten van een discussie voor Mario op dit moment te veel gevraagd is.

Heeft er wel een discussie in pantomime plaatsgevonden, dan was ik op dat moment graag in de kleedkamer van Feyenoord geweest. Ik had maar al te graag een lijkbleek geschminkte Tim de Cler zijn vertrouwen in Mario Been zien uitbeelden. Misschien had hij ook nog wel gemimed dat hijzelf best aardig had gespeeld. En dan Mario die hele glazen kist kapotslaan, waar mimespelers altijd in opgesloten lijken te zitten.

Helaas is de kans groter dat er zich geen spelletje hints heeft afgespeeld, daar in de kleedkamer van Feyenoord. Gewoon stilte. Elf naar beneden hangende koppies en één radeloze coach, die zijn positie maar ter discussie bleef stellen: ‘Nogmaals, ik stel dus nu nogmaals mijn positie ter discussie…nogmaals?!’ Gevolgd door het pijnlijke zwijgen van een groepje tieners.

Uit voorgaande quote kunt u opmaken dat Mario Been vaak het woord ‘nogmaals’ zegt. Dat klopt, het is zijn stopwoordje. Mario krijgt het voor elkaar om zijn antwoord op de eerste vraag die hij krijgt van iemand er mee te beginnen: ‘Nogmaals, ik vind het natuurlijk heel erg leuk dat Excelsior voorstaat tegen Ajax’. Zomaar een uitspraak die Mario in Studio Sport deed toen hij voorafgaand aan de wedstrijd waarin zijn team met 10-0 in de pan zou worden gehakt, werd geïnterviewd door Joepie Schreuder.

Ik denk dan ook dat die nederlaag een soort straf is van Moeder Natuur. Wie zo vaak nogmaals zegt, moet eens op de vingers worden getikt. Even laten zien wat ‘nogmaals’ nu eigenlijk echt inhoudt. Vandaar dat er na de eerste goal van PSV nog negen treffers vielen te noteren: nogmaals, nogmaals, nogmaals, nogmaals, nogmaals, nogmaals, nogmaals, nogmaals en…nogmaals!

Stopt Mario met dat irritante genogmaals, het zal direct beter gaan met Feyenoord. Speciaal voor alle supporters van Feyenoord nogmaals: stopt Mario met dat irritante genogmaals, het zal direct beter gaan met Feyenoord.

Update: Vitesse is een beetje verstandig geweest en heeft in plaats van Ruud Gullit een Spanjaard aangesteld die met geen enkele speler kan communiceren. Geen communicatie is in elk geval beter dan communicatie met Ruud Gullit, zullen we maar zeggen.

Nog een update: Mario is niet gestopt met het genogmaals en heeft derhalve ontslag moeten nemen.  

18 reacties op “Mario Been”