CDA-congres

Het is de mooiste dag van m’n leven. Dat heb ik allemaal te danken aan Geert Wilders. Door hem kon ik een hele dag kijken naar allerlei volslagen van de pot gerukte mensen, die het nodig vonden hun zegje te doen op het CDA-congres in Arnhem. Altijd al vond ik het CDA een verzameling van volstrekte halve garen, maar nog nooit werd dat zo mooi geïllustreerd als tijdens dit congres. Een korte samenvatting:    

‘Hallo, mijn naam is Jan Puffelboertjes. Ik ben vanochtend helemaal uit Abbenbroek kommen rijen om effe te zeggen dat ik het akkoord helemaal niks vindt. Als totaal onbekend en onbeduidend CDA-lid raad ik dan ook iedereen aan om tegen te stemmen. Zo. Nu ga ik weer een kroket eten bij de snackkraam. Dit zal de brandveiligheid wel niet ten goede kommen, maar ik hou nu eenmaal heel erg van kroketten’.

Klapperdeklapklap.

‘Ik heet Siem van Tukkel, ik ben raadslid in Ede en ik wil graag heel nerveus een  totaal onsamenhangend betoog van een papiertje voorlezen over waarom of ik dit kabinet steun. Wanneer ik aan het belangrijkste deel van mijn betoog toe ben gekomen, zal mijn minuut spreektijd om zijn en word ik afgekapt. Boos zal ik dan nog wat door de zaal schreeuwen. Om mijn woede te temperen ga ik daarna een kroket eten bij de snackkraam. Dit komt de brandveiligheid niet ten goede’.

Klapperdeklapklap.

‘Goeiemorgen, ik ben Dirk Knuppel uit Raamsdonkveer. Ik signaleer allerlei signaleringen op dit congres. Vandaar dat ik revolutie nummer 23 indien. Hierin staat dat iedereen zometeen een kroket gaat eten bij de snackkraam. Hoe slecht dit ook is voor de brandveiligheid’.

Klapperdeklapklap.

‘Ja, hier Willem Waterreus uit Waddinxveen. Hoe werkt zo’n microfoon eigenlijk?’.

Klapperdeklapklap.

‘Mijn naam is Freerk Schimmel. Ik kom uit Hellevoetsluis en ben 63 jaar. Mijn vrouw heet Truus. Ik heb met haar drie kinderen Gerrit van 40, Bob van 37 en Truus jr. van 34. Ik ben al heel lang lid van het CDA. Daarvoor was ik lid van de ARP. 19 jaar lang was ik gemeenteraadslid in Hellevoetsluis. 6 jaar lang was ik wethouder, tot ik moest aftreden vanwege ‘de krokettenaffaire’. Dat had iets met brandveiligheid te maken’.

Klapperdeklapklap.

‘Gert Gnoefjes. Dedemsvaart. Straks in de pauze zal ik poffertjes gaan bakken in de foyer. Ze zullen 1 euro per portie gaan kosten, inclusief poedersuiker. Kopen jongens! Voor of tegen, iedereen lust toch wel een portie poffertjes, potverdomme! Poffertjes zijn veel beter voor de brandveiligheid dan kroketten.

Klapperdeklapklap.  

‘Ik ben Guus Meeuwis uit Brabant. Speciaal voor de gelegenheid heb ik mijn grootste hit tekstueel aangepast. Zingt u maar mee: Met Dries vanagt…een congres dat je normaal alleen in B-films ziet…’.  

Het bleef nog lang onrustig in Arnhem.

20 reacties op “CDA-congres”