Ministeries fuseren

Bronnen rond de formatie (zou het dat mislukte Michelinmannetje van Spa zijn?) hebben gemeld dat de heren onderhandelaars het over iets eens zijn: ze gaan moslims fusilleren….eh…ministeries fuseren bedoel ik natuurlijk. Dat kan wel in onze democratische rechtstaat; moslims fusilleren natuurlijk niet. Daar was het CDA nooit akkoord mee gegaan, en de VVD misschien ook wel niet. Gekke Zwoebe.

Welke moslims gaan we dan fusilleren…..hè potverdorie nog aan toe!…welke ministeries gaan we dan fuseren? Nou, VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) en Verkeer en Waterstaat zouden bijvoorbeeld in de nabije toekomst één ministerie moeten vormen.

Zo’n ministerie moet natuurlijk een nieuwe naam hebben. Een ministerie dat VROM heet en een ministerie dat zich voornamelijk met auto’s bezighoudt, dat moet samen wel het ministerie van Vroem…vroem… worden, zo dacht ik. Mis. Het wordt het ministerie van Ruimte.

Een gevaarlijke naam als Wilders je gedoogt. Voor je het weet begint hij onder het mom van ruimte eigenhandig alle mensen met een baard die een beetje gek staan te blèren zonder hun schoenen aan, over de grens te flikkeren. En zoiets past niet in onze rechtstaat. En die is bij het CDA in goede handen, en bij de VVD ook wel een beetje.

Zo’n vaart zal het dus wel niet lopen, al sluit ik niet uit dat er straks met een ministerie van Ruimte opeens een Space Shuttle vol met moslims richting Mars wordt afgeschoten. Zoek daar maar eens uit waar Mekka precies ligt. Dat is niet te doen. En de Ramadan wordt ook een hel. De zon gaat nooit onder in de ruimte.

Het is ook te makkelijk, zomaar twee ministeries fuseren die wel wat raakvlakken hebben. Laat de hoge heren in Den Haag eens twee ministeries fuseren die helemaal niks met elkaar te maken hebben! Dat zit daar maar in hun ivoren torens van ons belastinggeld de hele dag ministeries te fuseren die prima samen kunnen! Een schande is het. Laat ze eens luisteren naar de man in de straat.

In dit geval ben ik dat even, en ik wil graag dat de ministeries van Landbouw en Defensie gaan fuseren. Dat lijkt me fantastisch. Een leger dat bewapend met harken en rieken de strijd aanbindt met piraten in de Golf van Aden en de Taliban bombardeert met enorme giertanks. Ik zie het voor me. Of wat te denken van ezels lanceren richting vijandige doelen met een state-of-the-art ezellanceerinstallatie? Karnemelkboarden in plaats van waterboarden. Wie wil dat nou niet?

En om Wilders’ gedoogsteun voor dit plan te krijgen mag ons boerenleger ook ingezet worden tegen de ‘Marokkaanse straatterroristen’. Die zullen gek staan te kijken wanneer ze met koeienstront bekogeld worden. Bovendien een stuk minder dodelijk dan ze door de knieën schieten. Dat zit dus wel snor met die rechtstaat. Een win-winsituatie.

Een state-of-the-art ezellanceerinstallatie