Humberto op Twitter

Ik dacht, eens even kijken op de twitterpagina van Humberto Tan. Waarom weet ik niet precies. Misschien om mezelf er even aan te herinneren dat het een enorme lul is en onuitstaanbaar.nl niet zal rusten voor Humberto van de buis is. Heerlijk lijkt me dat, gewoon weer eens als een wilsbekwame volwassene aangesproken worden bij een voetbalwedstrijdje in de eredivisie. 

Dat laat nog even op zich wachten. Eerst was er de twitterpagina van Humberto. Deze pagina herinnerde mij er inderdaad aan wat voor enorme lul het ook al weer was. Daarvoor was alleen het bekijken van z’n fotootje al genoeg. Een in het paars gestoken quasinonchalante Humberto kijkt ons met een brede lach op z’n gezicht aan. Het is dus precies zoals Ben Cramer al zong: de herinnering blijft, aan die lul met z’n lach. Een wijs man, Ben Cramer.

Overigens ziet iemand met dezelfde haviksogen als ik, op die foto ook voorzichtig een tepeltje van Humberto door z’n kekke paarse shirtje heenkomen. Typisch Humberto, die is zo mediageil dat hij zelfs van zo’n fotosessie een klein beetje opgewonden wordt.

Nou, na nog geen minuutje op de twitterpagina van Humberto had ik me dus al geërgerd aan z’n tepel. Dat beloofde voor de daadwerkelijke tweets van Humberto.

Viel een beetje tegen. Humberto loopt de godganse dag goedemorgen te zeggen tegen z’n volgers (hier, hier en hier bijvoorbeeld). Zal wel iets met te maken hebben met de situatie dat hij Edwin Evers vervangt tijdens diens vakantie. Voor mij is dat het excuus om in de zomer elke ochtend tot tien uur door te slapen. Hoe zeer de zon ook op m’n raam brandt en hoe die lakens ook aan me vast plakken.

Tussen dat goedemorgengedoe zat één andere tweet die mijn aandacht trok. Humberto maakt daarin melding van zijn deelname aan een circus. Niet z’n eigen Circus Humberto, maar het RTL Kerststerrencircus.

Met dat programma had ik als eens kennis gemaakt. Het zal u niet verbazen dat dit gebeurde op één der beide kerstdagen. Een kerststerrencircus wordt gewoon met kerst uitgezonden, daar kun je blind van op aan. Zeker bij een integere organisatie als RTL. Het was dus op een kerstdag dat ik Herman Den Blijker angstig langs een stel circuswalrussen zag schuifelen en bijna stikte in een onbedaarlijke lachbui.

Helaas is het fragment niet op YouTube te vinden, en zal u het fragment, wanneer u niet beter kunt zoeken op Youtube dan ik, dus nooit zien. Jammer maar helaas. Laat mij als schrale troost een beeld schetsen: een kale dikke kok schuifelt angstig langs ongeveer zes luid ieuwende walrussen…….tja, het is geloof ik toch iets wat je moet zien.

Omdat de tweet van Humberto ook een link naar een YouTubefilmpje bevatte, kunnen we hem wel aan het werk zien bij het RTL kerststerrencircus. Hij hing aan een trapeze. In een heel strak, gouden pak. Na de act was hij heel blij dat één en ander niet was uitgemond in een valpartij waarbij hij beide benen brak. Ik deel z’n blijdschap niet. Daar was ik mooi weer even aan herinnerd door YouTube en Twitter. Wat moesten we ook zonder al die moderne media.

Humberto in z’n gouden pak: