Motortje in brommers

Enkele dagen geleden heeft het beurscomplex de RAI aangetoond dat er 500 cc brommers bestaan met een klein motortje erin. Deze ontdekking zou wel eens een nieuwe bom kunnen leggen onder de brommersport, die al zo gebukt gaat onder de schandalen.

De Chinese voorzitter van de Internationale Brommersport Unie (IBU), dhr. Do Ping, reageerde nuchter op het nieuws van de RAI. Hij gelooft niks van het nieuws dat er professionele brommerrijders rond zouden rijden met een motortje in hun 500 cc brommer. Toch zal hij aankomende week om tafel gaan met de producenten van 500 cc brommers, zodat hij de zekerheid krijgt dat zij geen motortjes in hun 500 cc brommers verwerken.

Oud-brommerrijder Henk Spaan daarentegen beweert dat het motortje wel degelijk gebruikt wordt door professionele brommerrijders. De 61-jarige oud-brommerrijder zou naar eigen zeggen met dit motortje in z’n brommer nog steeds wedstrijden kunnen winnen. Met het motortje kun je zonder al te veel gas te geven makkelijk een snelheid van wel 50 kilometer per uur halen.

Henk Spaan testte de 500 cc brommer met motortje erin, onlangs tijdens de Libelle Zomerdagen in de Amsterdamse RAI. Zonder al te veel moeite reed hij zo 30 huisvrouwen omver. Ook kon hij een man met een lange regenjas en de gekste bril ooit makkelijk voorblijven toen die hem luidkeels en langdurig achtervolgde.

Volgens Spaan, die tijdens de staking van de vuilnisdiensten in Amsterdam de vuilnismannen ook al veelvuldig opriep de vuilniszakken toch vooral mee te nemen, zou Valentino Rossi van het motortje gebruik hebben gemaakt tijdens de Grand Prix van Parijs naar Roubaix en tijdens de Grand Prix van Vlaanderen, waar de brommerrijders over het dramatische Belgische asfalt worden gestuurd.

Rossi zelf ontkent de aanwezigheid van een motortje in zijn brommer en lacht de beschuldigingen weg: ‘Jahaha…ik heb toch geen motortje in mijn brommer; dat is wel het gekste wat ik ooit heb gehoord. Straks gaan ze ook nog beweren dat ik benzine gebruik.’

Inmiddels is er een onafhankelijke onderzoekscommissie ingesteld die, onder leiding van de Nederlander B. Jolink, brommers zal gaan kijken.

PS. Vanwege de druk om alsmaar mee te blijven draaien in de eeuwige nieuwscarrousel zouden er wat zaken door elkaar kunnen zijn gehaald in dit artikel. Toch is het bericht waarschijnlijk nog meer op de waarheid gebaseerd dan een gemiddeld Telegraafartikel.

2 reacties op “Motortje in brommers”