Afbeeldingen van Mohammed

Het schijnt nogal wat te zijn om de profeet Mohammed af te beelden. Dat mag niet van allerlei boze mannetjes met baarden. Dan moet je dood. Een dreigement waar veel mensen voor terugdeinzen.

Laat ik het zo zeggen: wanneer de Albert Heijn, in plaats van voetbalplaatjes, overgaat tot het uitdelen van plaatjes met religieuze figuren vind je in het pakje tussen Jezus, Boeddha en die gekke vent met z’n zeven armen, geen Mohammed. Dat vakje zal in het plakboek altijd leeg blijven. Daar mag je zelf een vent met een snor in tekenen.

De makers van South Park houden echter wel van een geintje en zijn ook niet bepaald bang aangelegd. Daarom wilden zij ter ere van hun 200ste aflevering Mohammed eens opvoeren. In een berenpak nog wel. Dit kunstje flikten zei al eerder, toen figureerde Mohammed in de afleveringen ‘Cartoon Wars Part I’ en ‘Cartoon Wars Part II’.  

Twee afleveringen waarin de makers van South Park hun onvrede uitten over een andere ‘cartoon’ – Family Guy – en ondertussen ook nog even de gang van zaken rond de ‘Deense cartoonrellen’ op de hak namen. Na dreigementen besloot Comedy Central, tot onvrede van de makers, uiteindelijk een zwarte balk met censored over Mohammed heen te plakken. Aan de vooravond van de 200ste aflevering werd er opnieuw flink gedreigd. Wederom met succes: het woordje ‘Mohammed’ werd weggebleept en de Mohammed in het berenpak werd veranderd in een Kerstman in een berenpak.

Nu kunnen de boze baarden weer rustig gaan slapen. Doen ze overigens niet; ze zoeken vast weer een ander onschuldig medium om te bedreigen en zo de boel een beetje op te hitsen. Daar is het ze namelijk om te doen.

En ondertussen die arme Mohammed maar werk door de neus boren. Hij is immers – en dat weten niet veel mensen – al jaren in te huren bij een castingbureau. Terecht, want het is een hele knappe vent. Een beetje de Arie Boomsma van het Midden-Oosten. Het liefst zou Mohammed elke week, tussen een stel homo’s, in een glossy staan te zwaaien met z’n enorme lul. Maar dat werk wordt hem dus onmogelijk gemaakt. En nu mag hij van de boze baarden ook al niet eens meer in een berenpak kruipen.

Gek, want wij maken al sinds het bestaan van dit weblog gebruik van Mohammeds diensten. Achter alle afbeeldingen op deze site zit Mohammed verscholen. U dacht toch niet dat we die plaatjes gewoon van internet haalden via Google afbeeldingen? Dat mag helemaal niet.

Nee, wij gaan veel grondiger te werk. Elke keer als we een afbeelding van een persoon willen plaatsen bij een stukje dan bestellen we Mohammed en laten we een grimeur op hem los. Na een paar uur lijkt Mohammed als twee druppels water op de onuitstaanbare figuur die we willen afbeelden. Even een fotootje nemen en klaar is Kees.

Als bewijs staan hieronder drie afbeeldingen van een bijna naar een onuitstaanbare vent getransformeerde Mohammed. U ziet van links naar rechts Mohammed (met z’n ietwat aparte tulband* nog op) als Humberto, Mohammed (nog met baard) als Bart Chabot en tot slot nog Mohammed (nog met geit) als de man in het lulpak die we altijd linken achter de naam van Humberto.

Mohammed kruipt in ieders huid, het maakt hem niet uit. Alleen bij Aad de Mos weigerde hij. Dat ging zelfs Mohammed te ver. Daar hebben we uiteindelijk Bart Chabot voor gevraagd. Die leent zich overal voor. Maar voor het overige is het al Mohammed wat de klok slaat op deze site. Benieuwd of de boze baarden deze site ook lezen. In dat geval veranderen we de naam van Mohammed in Arie Ribbens. Die zit nergens mee en heeft ook een baard.   

*Dat krijg je ervan als je hem nooit afbeeldt, dan weet je niet wat voor tulband hij werkelijk draagt…

7 reacties op “Afbeeldingen van Mohammed”