De Gay Pride

Gay Pride 1Het is op zich een mooi idee. Een optocht houden waarin je laat zien dat Nederland een land is, of zou moeten zijn, waar homo´s openlijk voor hun geaarsdheid (typefoutje, de s zit vlak naast de d op het toetsenbord) uit kunnen komen. Helaas is deze jaarlijkse Gay Pride verworden tot een inhoudsloze optocht waar homo´s hun reet laten zien aan huisvrouwen. Ja, ergens een kitscherig glitterfeest van maken, dat kun je  aan de homo´s wel overlaten. Dit is ook nog prima, maar nu las ik in dit artikeltje dat ze subsidie ontvangen voor deze poppenkast. Daar zakt me de leren broek van af.

 Subsidie verdien je wanneer je iets verheffends doet, iets waarmee een doel wordt bereikt dat de maatschappij als belangrijk ervaart. Jezelf in een leren string hijsen en je vervolgens kapotzuipen op een boot, valt daar wat mij betreft niet onder. Zo´n Gay Pride heeft pas een functie wanneer ze op zondagochtend om 10.30 met een praalwagen al toeterend door Staphorst jakkeren. Of wanneer ze tijdens de ramadan met een uit leverworst geboetseerde neplul door Slotervaart paraderen. Dan verdien je een subsidie. Eerder niet.