NSB-feestje

Ophef over een NSB-feest (Nog Sneller Bezopen) dat Groningse studenten wilden organiseren, maar uiteindelijk geen doorgang vond nadat de studenten werden verraden – tsja, wat verwacht je dan met een NSB-feest – door een buttonmaker die weigerde twintig Jodensterrenbuttons te maken en in plaats daarvan dus de politie belde.

Ik snap die ophef wel. Zelf studeer ik al een paar jaar niet meer en hoor ik dus te zeggen dat alles vroeger beter was.

Dat was ook zo.

Als wij eens een Nog Sneller Bezopen-feestje organiseerden dan lieten we niet ergens kinderachtige, lullige buttons maken, maar tekenden we zelf een mooi patroon uit, kochten we een grote lap gele stof op de markt en naaiden die gele sterren gewoon zelf op onze gestreepte pyjama’s. Maar die kutstudenten van nu zijn allemaal te lui om te naaien en zadelen een buttonboer et de opdracht op. Ja, dan gaat het dus mis.

Sowieso is een NSB-feest een beetje een slap aftreksel van hoe het er vroeger aan toeging. Wij organiseerden in die goeie ouwe tijd nog feesten met namen als  het Supersnel Straalbezopen-feest (het SS-feest) en de Nog Sneller Dronken Allemaal Party (NSDAP). The real thing, zeg maar.

Zulke feestjes begonnen dan rond een uurtje of 19.40 en gingen door tot in de vroege uurtjes. Soms duurden ze wel tot 5 jaar…ehh…5 uur ’s ochtends.

Nu gaat het al mis bij buttons. Het gaat helemaal niet goed met de Nederlandse student.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

19 reacties op “NSB-feestje”