Republikeinen willen akkoord met Iran bombarderen

Een aantal Republikeinse senatoren wil het akkoord dat de Verenigde Staten en vijf andere landen met Iran sloten over het nucleaire programma van het Islamitische land bombarderen. Dit maakte oud-presidentskandidaat en senator John McCain gisteren bekend.

McCain wil het akkoord bombarderen zo gauw de handtekeningen zijn gezet. ‘Het moet een precisiebombardement worden. We zullen onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er geen burgerslachtoffers vallen bij het bombarderen van het akkoord. Maar helemaal uitsluiten kun je het niet. Stel je voor dat ze het akkoord expres bewaren in een ziekenhuis.’

Criticasters beweren dat het bombarderen van het akkoord zinloos zou zijn, omdat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry een back-up heeft gemaakt op zijn USB-stick. McCain is het daar niet mee eens. ‘Dan bombarderen we die usb-stick ook. En als daar weer een back-up van is die ook. We moeten net zolang doorgaan tot dit akkoord letterlijk van tafel is geveegd.’

Niet alle Republikeinen zijn voor het bombardement. Volgens Republikeinse tegenstanders van het bombarderen van het akkoord zou het een voedingsbodem kunnen zijn voor nog veel meer diplomatieke akkoorden.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

70 reacties op “Republikeinen willen akkoord met Iran bombarderen”