Het mysterie van de gestolen lama

Vijf mannen in Bordeaux hebben afgelopen weekend een lama gestolen en zijn er een stukje mee gaan rijden in een tram. De berichtgeving op nu.nl omtrent dit incident roept nogal wat vragen op. Allereerst vanwege de zin die direct na de inleiding staat: ‘De vijf mannen zagen lama Serge, die deel uitmaakte van een circusgezelschap, nadat zij een nachtclub hadden verlaten.’

Wat deed die lama daar? Ik heb al heel wat nachtclubs bezocht, maar nog nooit stond er een lama als ik na het clubben weer buiten kwam. Wel één keer een lada, maar dat was in Polen, dus dat was prima te verklaren. Maar een lama, buiten bij de nachtclub, hoe zit dat? Wilde de circusdirecteur op stap, kwam hij erachter dat er een pepernoot in z’n band zat en is hij toen maar bovenop Serge gesprongen? Dat zal wel niet, maar nu.nl suggereert op deze manier wel een beetje dat het de normaalste zaak van de wereld is dat er een lama op je staat te wachten als je een nachtclub verlaat.

De twee zinnen die erop volgen, laten aan duidelijkheid ook van alles te wensen over: ‘De groep nam de lama mee, maakte een groepsfoto en stapte vervolgens met hem in een lege tram. De trambestuurder waarschuwde vervolgens de politie.’

Hoe leeg is een tram precies als er een bestuurder inzit? En de trambestuurder van die lege tram belde dus meteen de politie. Ik vind dat een gekke reactie. Als Ik trambestuurder was en er zouden vijf dronken mannen met een lama voor m’n tramdeur staan, dan zou ik die snel weer dichtdoen en heel hard wegrijden – tenzij ik het wel zie zitten die lama van a naar b te vervoeren, dan zou ik ze binnenlaten, een kaartje laten kopen (de lama geldt dan als hond ofzo) en wegrijden.

Nu.nl, een gek incident moet je duidelijk beschrijven. Dat is zo ongeveer jullie bestaansrecht. Als er volgende week een eland met z’n ballen klem komt te zitten tussen de klapdeurtjes van een kroeg in Canada, dan verwacht ik beterschap!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

126 reacties op “Het mysterie van de gestolen lama”