Vergelijkingen

Vergelijkingen zijn vaak net zoiets als een warme nazomermiddag tussen twee bastognekoekjes. Als een niet geschoren schaap, op survival in de Sahara. Als een Gelderse worst in Papoea-Nieuw Guinea. Als een peniskoker in het lokaal van juf Gerda, lerares van Groep 1 van OBS ‘De Patrijspoort’ in Alblasserdam. Ze zijn als de OBS ‘Laat je toch godverdomme inenten’ op Urk.

Vergelijkingen zijn als drie saucijzenbroodjes op het ontbijtbordje van Doutzen Kroes. Als een kilometerslange file op de weg van De Punt naar Yde. Als alle Oscars op de schoorsteenmantel van Ferry Somogyi. Als een boswachter die aan citymarketing doet. Als een golfsurfer in de Ankeveense Plassen.

Vergelijkingen zijn als een kuiltje voor de jus in een bord pasta. Als bloemkooloren bij een ballerina. Als de profeet Mohammed in een klucht geregisseerd door Gerard Cox. Als Paul van Vliet die het even allemaal geen reet interesseert. Als een ladder aan de voet van de Mount Everest. Als Roodkapje op een schaakbord.

Ze zijn als een tankstation op de boot naar Schiermonnnikoog. Als Kapitein Iglo met een hockeystick in z’n handen. Als Kapitein Iglo met een dwarsfluit in z’n handen. Als kapitein Iglo met een frikandel speciaal in z’n handen. Als Kapitein Iglo zonder baard. Als Kapitein Iglo onder palmboom, met een pina colada voor z’n neus. Als Kapitein Iglo met z’n bakkes tussen de dijen van Carice van Houten.

Vergelijkingen zijn als de teksten van Bløf.

Ze kloppen bijna nooit.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

260 reacties op “Vergelijkingen”