Broekkoopergernissen

Dinsdag kocht ik een broek en ergerde ik me kapot. Het een had met het ander te maken. Daarom, a la Jan Mulder, een heuse top 5, beginnend bij mijn minst grote broekergernis.

Nummer viiiiiijfffff: maten

Als je een mooie broek ziet, gebeurt het niet zelden dat jouw hele normale maat, bijvoorbeeld 32/34 of 34/34 er niet meer tussenhangt. Welke broeken er dan nog wel hangen: die voor de dikzakken. Kledingwinkels: meer normale maten inkopen en minder dikzakbroeken!

Nummerrrrrrr vier: nog een keer maten

Maar nu gaat het om de maataanduiding in de broek. Soms staat er alleen 32/34 en dan weet iemand zoals ik, die niet elke dag een broek koopt, niet hoe de vork in de steel zit. Is de 32 de length of de waist. Kledingproducenten, zet altijd even een w of een l voor de maataanduiding!

Nummer drieeeeeeee: honderd hengseltjes

Er zitten honderd papiertjes en hengseltjes aan een broek als hij in de winkel hangt. Het duurt dus een uur voordat je de maat, en misschien nog wel belanngrijker, de prijs gevonden hebt. Vooral die laatste zetten ze er vaak heel klein, ergens in een donker hoekje van een weggestopt hengseltje op – dat heeft een reden, daarover straks meer. Grotere en makkelijker vindbare prijsaanduideingen, kledingwinkels. Bij aanbiedingen kunnen jullie het ook!

Nummer tuhhhhhweeee: scheefhangende broeken

Tegenwoordig hangen broeken vaak scheef aan de kledinghanger (zie foto). Het zal wel bedoeld zijn als hip, maar het is gewoon irritant, vooral als de broek niet past en je na het passen zo beschaafd wilt zijn ‘m op dezelfde manier terug te hangen. Een hampel als ik is daar zeker een kwartier mee bezig. Gewoon die broeken weer normaal in je winkel hangen!

Nummer ééééééééén: afrekenen

Bij het afrekenen, moet je vaak heel veel geld betalen. Goedkopere broeken, gvd! Het zijn maar gewoon twee pijpen van wat stof.

Foto van een broek in een winkel, met vier ergernissen in één: geen w en l voor de maataanduiding, veel te veel hengseltjes, hij hangt scheef en was te duur – ik heb ‘m we gekocht.  

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.