Haringclown

Hetgeen ik nu ga beschrijven, heb ik eerst een paar dagen op me in moeten laten werken.

Woensdagavond, Nieuwsuur stond aan en ik zat wat op m’n laptop te klooien. De presentatoren, ik meen Jeroen Overbeek en Twan Huys – Tom Egbers van de sport was z’n haar nog door de war aan het doen – zaten keurig aan hun gekke tafeltje, en het kon nooit lang meer duren voor Ferry Mingelen uit de grond zou verrijzen voor politieke duiding, een moment waar ik altijd naar uitkijk. Niet vanwege de duiding, maar gewoon vanwege Ferry, op een scherm, uit de grond.

Voor Ferry kwam, las Jeroen Overbeek eerst ander nieuws voor, begeleid door beeld, zoals te doen gebruikelijk bij het nieuwsprogramma. De burgeroorlog in Syrië, het protest in Turkijke; ik keek niet op van mijn laptop. Maar toen Jeroen begon aan een bericht over het eerste vaatje haring, dat als ieder jaar voor het goede doel was geveild in Scheveningen, keek ik op de één of andere manier op van mijn beeldscherm.

Dat had ik beter niet kunnen doen.

Naast de man die het eerste vaatje had gekocht en een meisje in klederdracht stond een haringclown. Hij had het eerste vaatje vast en deed lollig met een haring. Hij was maar heel even in beeld, maar vanaf nu zal ik altijd wanneer ik een haring eet, aan die idioot met z’n kapiteinspet, uitpuilende ogen en rode neus denken. Verschrikkelijk.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

 

9 reacties op “Haringclown”