CDA viert vijftigjarig bestaan

Het CDA maakte vandaag bekend dat het de komende zomer haar vijftigjarig bestaan gaat vieren.  De in 1980 opgerichte fusiepartij wil groots uitpakken bij het vieren van dit jubileum en heeft het tweede weekend van juli het Kurhaus afgehuurd.

‘Het wordt een feest dat zijn tijd ver vooruit zal zijn’, licht CDA-voorzitter Ruth Peetoom alvast een tipje van de sluier op. ‘Je kunt als partij zo’n mijlpaal maar één keer vieren en wij doen dat nu. We pakken groots uit. We hebben confetti besteld en Lee Towers komt optreden.’

Omdat een groot deel van de kaderleden toch al aanwezig is, wil Peetoom twee vliegen in één klap slaan en in één moeite door de verkiezingsoverwinning van 2021 vieren. ‘Volgens peilingen van Maurice de Hond zouden we als er nu verkiezingen worden gehouden in 2021 de grootste partij zijn. Dus waarom zouden we dat dan niet gelijk vieren, zeker als je een topartiest als Lee Towers al in huis hebt?’

Peetoom ontkent met klem de geruchten dat de Christendemocraten het vieren van het jubileum naar voren hebben gehaald in verband met de al jaren dalende ledenaantallen. ‘Nee, het heeft vooral met Lee Towers te maken. Die was nu beschikbaar. Je weet nooit hoe dat in 2030 is.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

 

5 reacties op “CDA viert vijftigjarig bestaan”