Blije kip-garantie

Gisteren verveelde ik me tijdens het bakken van een ei en keek ik voor de gein eens op de doos waar die twee eieren zojuist nog in hadden gezeten. Er was genoeg te zien op de doos. Een alleraardigste tekening van een kip die met z’n rechterpoot nonchalant tegen een heel groot ei leunde. En tekst. Veel tekst.

Zo bleken mijn eieren vrije uitloopkanjers te zijn. Extra grote vrije uitloopeieren voor de stevige trek, in een doosje gestopt door de gebroeders Van Beek, die al sinds 1923 een kippenhok bestieren. Prima.

Maar het meest intrigerend vond ik het logo rechts onderin op de doos eieren. Het logo van de blije kip-garantie die op mijn eieren zat. Eerst vond ik het vreemd dat die juist op de vrije uitloopkanjers zat, want het moet voor die kippen toch geen pretje zijn er extra grote vrije uitloopeieren voor de grote trek uit te persen in plaats van de gewone eieren. Dat is wel even van pok-pok-pok.

Wat later dacht ik: als zo’n kip het resultaat van al haar perswerk ziet, kan ik me voorstellen dat er niets mooiers op de wereld is dan dat ene vrije uitloopei. Een klein, maar ook extra groot wondertje, dat heerlijk smaakte op mijn boterham.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.