Fotografen

Het was me nooit eerder opgevallen – misschien omdat er weinig foto’s van zijn – maar fotografen zijn een beetje gek. Niet allemaal, maar wel als ze allemaal ergens tegelijk een foto van proberen te maken.

Dat besef kwam op zaterdagavond, na afloop van de Champions League-finale. De spelers van Bayern München poseerden met de hele selectie en het net gewonnen cuppie voor blauw afzetlint. Daarachter hield een mierenhoop een aantal telelenzen in de lucht. Ze krioelden achter het lint alsof ze pubermeisjes waren en Justin Bieber voor ze stond. Ze beukten elkaar omver alsof het Metalfans tijdens een concert van Slipknot waren.

Ik snapte het niet. Waarom al dat gedoe? Ik had als fotograaf allang een keer het initiatief genomen de koppen bij elkaar te steken en voor zo’n wedstrijd of een ander evenement strootjes te trekken. De fotograaf met het kortste strootje maakt een kiekje  – wat ook nog een veel mooiere foto wordt, omdat hij ‘m kan maken zonder tegelijkertijd het wereldrecord groepsworstelen te hoeven verbeteren.

Ondertussen kunnen de andere fotografen mooi met elkaar klaverjassen, bierdrinken, punniken, discussiëren over de zin van het bestaan, of wat fotografen ook maar graag doen als ze met z’n allen bij elkaar zitten. Prettig geregeld, zou Peter Faber zeggen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.