‘Aanrijding met een persoon’

Als er op het spoor een ‘aanrijding met een persoon’ is geweest, en je daardoor  in Hoogeveen een stukje met de bus moet, dan leer je het dier de mens pas echt kennen.

Je leert dat mensen met een snor en een geel NS-hesje aan zich niet uit het veld laten slaan door een beetje tegenslag. Enthousiast pakken ze hun portofoon uit het holster: ‘Ja Gerrit hier. Er zijn al twee bussen geweest. Er staan alweer aardig wat mensen te wachten. Wat is jouw status?’ Zielsgelukkig klikt hij de portofoon weer in het holster na de status van de man aan de andere kant aangehoord te hebben. Het is een zegen voor mannen met NS-hesjes, zo’n ‘aanrijding met een persoon’.

Je leert ook dat vijf mensen die even verderop gaan staan, om te kijken of daar toevallig een bus komt, een hele mensenmassa in beweging kan brengen. Hoppa, daar liep de hele goegemeente naar een willekeurige plek op het busstation waar nooit een bus zou komen.

Uiteraard leer je het dier de mens het beste kennen als er op een andere plek wel bussen komen aanrijden. Zelf lopen hoeft niet meer. Je wordt vanzelf een bus ingeduwd. Wat is de mens toch een heerlijk sociaal dier!

Even later, in de stampvolle trein, leer je ook nog dat de meneer die achter je staat, meekijkt als je op je laptop een stukje tikt over wat een ‘aanrijding met een persoon’ allemaal met mensen doet. Hallo meneer achter me, u hebt een mooie beige jas aan! Nu moet u weer iets anders gaan doen, want dit stukje is klaar. Daaaag.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.