Deeljouwdroom.nl

Ik liep door een graanveld met heel veel kikkers (één van de kikkers droeg een kroontje!) en schraapte mijn keel: kukelekuuuuuuuuu!, riep ik heel hard. Dat was raar, want het was drie uur ’s middags en iedereen was al wakker.

Evengoed haalde ik een grafische rekenmachine uit de zak van mijn fluwelen mantel en berekende wat de wortel uit 144 was. Dat had ik ook wel uit m’n hoofd gekund, want dat is twaalf. Maar ik gebruikte mijn rekenmachine. Dat weet ik nog goed, want even later wierp ik die in de sloot, waar op dat moment Martin Gaus net een bolus zat te draaien.

Daarna stapte ik in mijn melkbus op wieltjes en reed naar het bos, om op bezoek te gaan bij mijn vriend Kabouter Spoelewop . Ik heb weleens tegen hem gezegd: ‘Man, ga toch gewoon in een buitenwijk van Haarlem wonen met je vrouwtje Spoelewopintje’, maar hij blijft maar in dat bos wonen. In een opgezette Deense dog trouwens. Niet in een paddenstoel.

Dus Kabouter Spoelewop en ik zitten daar in die Deense dog wat over koetjes en kalfjes te kletsen als er opeens een Ron Brandsteder van zeven meter lang door het raam staat te koekeloeren. Hartstikke eng! Maar hij kwam alleen maar guacamole lenen, voor in de koffie. Nou ja, kabouter Spoelewop had natuurlijk helemaal geen guacamole in Deense dog, met als gevolg dat Ron Brandsteder die hele dooie hond zo in elkaar timmert, terwijl wij er nog in zaten! Dat was wel even schrikken.

Gelukkig maakte Ron het goed door Kabouter Spoelewop en mij mee te nemen naar een smurfenruilbeurs. Daar aten we eerst een frikandel met aardbeiensiroop. Dat smaakte verrassend goed (Ron nam uiteraard een frikandel met guacamole, een combinatie waar hij achteraf niet kapot van was). Na de snack kwam John Eubank binnen. Hij had een triangel bij zich en speelde daar het volkslied van de Dominicaanse Republiek op, hartstochtelijk meegezongen door Willeke Alberti, die tijdens het zingen een hele bak rauwe champignons opat.

Toen ik Kabouter Spoelewop had geruild tegen een puntgaaf exemplaar van Brilsmurf, werd ik wakker.

Dit was mijn droom voor de Koning, vannacht. Ik had koorts.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.