Brieven aan BN’ers – Beste Koos Alberts,…

Jij hebt ze nog wel. Maar dat is zo ongeveer het enige verschil met die kwibus in Zuid-Afrika. Ook jij doet sinds je ongeluk in 1987 gewoon mee met het TROS Muziekfeest Op Het Plein voor mensen met werkende benen.  Jij moet vanuit je stoel opboksen tegen lopende fenomenen als Lee Towers en René Froger, Koos. Ga er maar aanstaan!

Zij kunnen immers een klein sprongetje maken als de show even inkakt. En Lee had dat trucje met z’n ellenbogen nooit zo goed onder de knie gekregen als hij in een rolstoel had gezeten. En René had echt niet van die geile strakke broeken gedragen als hij niet had kunnen lopen. Het kunnen lopen helpt ze bij hun optredens. En jij zit daar maar in je stoel. Zonder opsmuk.

Je had er ook voor kunnen kiezen om aan de muziekfeesten voor fysiek beperkte minkukels als Peter Beense en Frans Duijts mee te doen, maar je koos (haha) ervoor na dat bijna fatale auto-ongeluk ondanks je handicap op te blijven treden op het allerhoogste niveau (figuurlijk dus hè; als je staat ben je inderdaad hoger). Dat pleit voor je, Koos.

Je doet het bovendien op dat hoogste niveau heel wat beter dan die kwibus waarmee ik je vergelijk. Die waggelde met z’n prothese de afgelopen Olympische Spelen toch wat potsierlijk achter de échte toppers op de 400 meter aan. Jij bracht in 2003 nog een cd met de titel ’20 jaar ’n legende’ uit. Ik bedoel maar.

Maar toch ben jij voor mij een beetje de Oscar Pistorius van de Lage Landen, Koos. Zonder vette sponsordeal met Nike weliswaar (zou je voor een paar knaken eigenlijk met een Nike-zweetband om je hoofd optreden, Koos?), en daarom ook zonder topmodel naast je in bed. Er ligt gewoon een Joke naast jou, al 45 jaar je steun en toeverlaat. En dat moet wat mij betreft ook nog een paar jaar zo blijven.

Daarom check ik het toch maar even, Koos: er ligt toch geen wapen in jouw nachtkastje hè? Dat je per abuis een keer ’s nachts je bed uitrolt, in je stoel verder rolt, en Joke de schrik van haar leven bezorgt wanneer ze een plasje doet in de badkamer. Stel me asjeblieft gerust, Koos.

Vriendelijke Groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

132 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Koos Alberts,…”