Vis TV

Ik viel er zaterdagmiddag in toen een man met een Haags accent en tot z’n middel in een riviertje, over maden stond te lullen. Later bleek dat de man die met een Haags accent en tot z’n middel in een riviertje over maden stond te lullen, presentator Ed van het programma Vis TV was, volgens de site van RTL het enige hengelsportmagazine van Nederland. Ik denk dat ze gelijk hebben.

Ed was niet alleen. Er was ook een Marco, tevens met Haags accent. En een Brabander die optrad als visgids (het was een Limburgs riviertje, vandaar de Brabander). Gedrieën hadden ze van het enige hengelsportmagazine van Nederland de opdracht gekregen om binnen vijf uur een barbeel te vangen, een vis waar ik voor Ed, Marco en de Brabander nog nooit van had gehoord.

Marco en de Brabander hadden al vrij snel zo’n barbeel aan hun hengel hangen – ‘Yes, yes, yes, yes, yes!’, schreeuwde Marco. Bij Ed wilde het nog niet echt lukken. Hij ving wel twee brasems, maar hoe Ed z’n hengel ook in het water wierp: geen barbeel. ‘Zou het Ed lukken een barbeel te vangen?’, sprak de voice-over bij wijze van cliffhanger, terwijl we Ed in een rubberen pak en met een enorme zonnebril op z’n kop zielig op een klein viskrukje zagen zitten. Reclame.

Het reclameblok leek uren te duren. Bij ieder spotje moest ik even aan Ed denken. Ik zag in de blauwe vloeistof die op het maandverband werd gegoten het gezicht van Ed verschijnen. Robijn deed de was niet bij één of andere B-artiest, maar bij de vrouw van Ed, die een rubberen broek in de wasmachine gooide. En Ed zat daar maar op z’n krukje, de wanhoop nabij. Hup, opschieten met die reclame!

Toen Vis TV eindelijk weer begon, werd mijn honger naar Ed nog meer op de proef gesteld. ‘Straks zien we of het Ed lukt om een barbeel te vangen, maar eerst…’, aldus de voice-over. Er verscheen een Japanner in beeld die over paling begon te praten. Daarna werd de omvangrijke geschiedenis van het vliegvissen doorgenomen. Kom op nou! Laat nou zien hoe het Ed vergaat! Ik zat inmiddels met m’n neus op tien centimeter van het tv-scherm te schreeuwen om Ed.

Ja hoor, daar was-ie dan. Eindelijk. Nadat Marco en de Brabander hun dialoog over het belang van een goede dobber hadden afgerond, verscheen de bolle kop van Ed in beeld. Hij hanneste wat met z’n hengel en toen gebeurde het: een barbeel aan z’n haakje. ‘Barbeeeeeeeeeeeeeeel! Yes, ieeeeeeeeeeeeeeeeeeehuhuhuhuhuhuhuhu! Daar ga ik even m’n zonnebril voor afzetten’, duidde hij het één en ander zelf, toen hij het haakje uit de bek van de vis haalde. Het was Ed gelukt. En onder de enorme zonnebril droeg hij een bril.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

Ed met enorme zonnebril en bril: 

32 reacties op “Vis TV”