Brieven aan BN’ers – Beste Estelle Cruijff,…

Jij bent het nichtje van Johan Cruijff, dus dat is logisch. Je bent ook jarenlang getrouwd geweest met Ruud Dil, die wij beter kennen als Ruud Gullit. Dat is minder logisch. Aan de andere kant; hij heeft natuurlijk een erg grote penis.

En hij heeft heel veel geld en is heel bekend, Estelle. Maar ik zou nooit zeggen dat jij alleen daarom met hem bent getrouwd. Daarom schrijf ik het maar: je bent met Ruud Gullit getrouwd omdat hij heel veel geld heeft en bekend is. Was Ruud Gullit alleen maar Ruud Dil, een simpele neger uit Amsterdam die bij het minste of geringste gek begint te giechelen, dan was jij nooit met hem getrouwd. Waarschijnlijk was je dan met een andere voetballer getrouwd. Misschien wel Ed de Goeij.

Gelukkig is het niet zo gelopen, want Ed is een fijne vent, die ervan houdt om in z’n trainingspak naar een pretpark te gaan, en later op de dag in datzelfde trainingspak van de glijbaan te roetsjen. Zo iemand gun je een ander type dan jij. Je gunt hem een echt mens. Een dik wijf dat shag rookt, maar wel van Ed houdt. Iemand die tegen ‘m schreeuwt als hij heeft gespetterd tijdens het plassen.

Jij bent niet zo iemand, Estelle. Jij maakt niet zelf de wc schoon. Jij hoort bij de jetset. Die blijven niet hun hele leven bij een Ed de Goeij van zie ze houden, maar scheiden zo af en toe. Daarom ruilde je Ruud Gullit in voor een ander type waarmee je wat media-aandacht kon scoren: Badr Hari.

Het liep alleen wat uit de hand en nu zit Badr Hari in de bak broodjes te eten. Je mist hem, zeg je. Niet tegen Badr Hari zelf, maar tegen de Beau Monde, want je geeft natuurlijk interviews. Je zegt: ‘Ik mis hem vreselijk, om dat gevoel kan ik niet heen. Er zijn avonden waarop mijn hoofd huilend op het kussen belandt.’ Tsja, die avonden waren er mét Badr Hari ook, denk ik dan. Maar dat is misschien flauw.

Je zegt in het interview ook nog dat je tijdens de aanstaande verjaardag van Badr Hari met een vliegtuig vol rozenblaadjes langs zijn cel wilt vliegen. De vrouw van Ed de Goeij maakt op zijn verjaardag altijd z’n lievelingsmaaltijd klaar: kip met appelmoes. En dat vind Ed dan prima. Maar goed, vlieg maar lekker met je rozenblaadjes langs z’n cel. Weet je wat, trouw straks ook lekker met ‘m. Dan ben je tenminste weer voor even geen Cruijff meer. Doet niets aan jou meer denken aan de beste voetballer én filosoof wie we ooit hebben gehad, maar ben je gewoon mevrouw Hari, aandachtszieke hoer.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

PS. Estelle, die laatste zin graag even tipexen als Badr weer uit de gevangenis komt. Alvast bedankt!

PPS. Als je iets terugschrijft, echt zelf doen hè, en niet stiekem Leon de Winter inschakelen..

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

18 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Estelle Cruijff,…”