De headsetmeneer bij Saturn

Rond Sinterklaastijd kom ik altijd in winkels waar ik normaal gesproken zelden kom. Vorig jaar liep ik bijvoorbeeld in een parfumerie rond. Het ruikt daar naar parfum. Het ruikt daar heel erg naar parfum. Dat is goed om te weten.

Dit jaar was ik in de elektronicagigant Saturn te vinden. En ook dat was goed. Het is voor iemand die zich op dagelijkse basis moet ergeren en verbazen altijd nuttig om op de hoogte te zijn over wat er speelt in de samenleving.

Toen ik zo’n vijf minuten rondliep in de Saturn wist ik nog niet precies wat er speelde in de samenleving, maar hoorde ik al wel een stem door de winkel schallen, die de iPads, telefoons, wasmachines, flatscreens en frituurpannen verkrijgbaar bij Saturn aanprees, en vertelde waar in de winkel ze te vinden waren.

Niet lang daarna, bij de tosti-ijzers, liep ik ‘m ineens tegen het lijf, de stem. Er hoorde een hele man bij, met een rood Saturn-overhemd aan. Hij liep met een headset op z’n kop en een snor onder z’n neus als de sheriff van de Saturn door de winkel. Hij zei: ‘Thea heeft vandaag ook weer lekkere Nespresso in de koffiecorner.’ Dat speelt er dus in de samenleving.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.