Duitsers

Het gaat al een poosje niet goed met de Duitserhaat in Nederland. We haten ze steeds minder. Sterker nog, er zijn zelfs Nederlanders die sedert enkele jaren een zekere vorm van genegenheid voelen voor Duitsland en haar inwoners. Niet per se omdat je opeens zo kunt lachen met Duitsers, maar meer vanwege hun goedkope schnitzels, zo groot als het gat op het middenveld dat Mark van Bommel veroorzaakt door niet aan te sluiten.

Heel begrijpelijk, grote schnitzels zijn lekker, zeker als ze goedkoop zijn. Maar trap er niet langer in, het schnitzeltrucje van de Duitsers. Of trap er tenminste niet in op dagen dat het Nederlands voetbalelftal tegen de Mannschaft speelt. Vandaag is zo’n dag. Een dag om even die schnitzels uit je hoofd te zetten. Alleen maar Duitserhaat in het hoofd vandaag!

Denk aan hun enorme auto’s, waarmee ze je op die aanstellerige autobanen van ze van de weg proberen te drukken wanneer jij lekker op de linkerbaan van het mooie uitzicht geniet. Ach, kijk ze pochen met hun vier uitlaten. En in de zomer hangt er nog een gigantische caravan achter ook. Je zou het gemiddelde Nederlandse caravannetje gedurende de winter zo kunnen stallen in het toilet van zo’n afzichtelijke Knaus.

Denk ook aan de rij bij de viskraam op de zaterdagse markt in een Nederlandse stad die niet al te ver van de Duitse grens ligt. Alleen maar dikke Duitsers die kibbeling met knoblauchsauce willen, voordringend in slechtzittende kleding welke hun vieze, vadsige lijven nog eens extra accentueert. En wij maar wachten op ons gezonde harinkie. Op onze markt nota bene!

Als dat nog niet voldoende is voor een gezonde portie haat, denk dan maar weer eens eventjes aan Lothar Matthäus. Dat was lang geen Mesut Özil. En denk aan die vervelende puntjes op bijna iedere naam. Zelfs als de naam eigenlijk van Turkse oorsprong is, blijf je bezig op de computer: invoegen, symbool, een klinker met puntjes erop kiezen, en dan weer invoegen. Je bent goddomme de hele dag aan het invoegen met die Duitsers!

(Terwijl dat typisch genoeg op de autobaan dus juist weer niet lukt vanwege de eerder genoemde enorme auto’s die opeens met200 kilometerper uur in je zijspiegeltje verschijnen.)

Als je zelfs nu nog met schnitzels in je hoofd zit, dan rest alleen het allerlaatste, ultieme middel om de Duitserhaat voor even weer op te laten laaien. Het argument, of Godwin zo je wilt, dat op internet een einde maakt aan iedere discussie, en ook aan dit stuk: naamvallen. Uhh, ik bedoel natuurlijk Hitler. Veel plezier met haten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “Duitsers”